Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачКондиціонери та здоров'я: як безпечно використовувати кліматичну техніку

Кондиціонери та здоров’я: як безпечно використовувати кліматичну техніку

Этот материал также доступен на русском языке
Кондиціонери вже давно стали частиною сучасного суспільства і влітку без них доводиться дуже важко. Вони використовуються дуже широко - офіси, магазини, будинки та транспортні засоби. З недавніх пір стало актуальним питання їхнього впливу на здоров'я людини, про що розповімо в цій статті.

Вплив кондиціонерів на здоров’я

Кондиціонери – це не тільки приємне прохолодне повітря в спеку і тепле в холод, але і фактор, що впливає на фізіологічний стан людини.

Негативний вплив на організм може надавати його пряме призначення – здатність регулювати температуру і вологість у приміщенні.

Якщо ви проживаєте в столиці і ще не придбали подібний апарат, то зверніть увагу на «Кондиціонери України». Компанія на ринку із 2007 року. Це один із лідерів у нашій країні з постачання кліматичної техніки відомих світових брендів. Тут можна кондиціонери купити у Києві, ціна доступна.

Вплив на організм працюючого кондиціонера:

  • зміна температури — різкі перепади впливають на кров’яний тиск та серцево-судинну систему;
  • вологість — занадто сухе або, навпаки, вологе повітря викликає проблеми з диханням та слизовими оболонками.

Можливі негативні наслідки на здоров’я

  • Поява алергії. Ризик виникнення актуальний при недостатньому очищенні фільтрів з подальшим накопиченням пилу та алергенів.
  • Сухість слизових. Тривале перебування в сильно кондиціонованих приміщеннях викликає сухість слизових оболонок і підвищує ризик заразитися інфекціями верхніх дихальних шляхів.

Вплив кондиціонера на психіку людини

Зайшовши зі спеки під прямі потоки холодного повітря кондиціонера, кожен із нас відчуває полегшення та підйом настрою. В цей момент організм людини відчуває полегшення. У нього підвищується концентрація та продуктивність.

Але холодне повітря має і зворотний ефект. Довге перебування у холодному чи надто прохолодному приміщенні може викликати почуття дискомфорту та навіть стресу у деяких людей.

Рекомендації щодо безпечного використання кондиціонерів

Температурний режим

Експерти рекомендують підтримувати такі рівні температури у приміщенні:

  • влітку – 23-25 градусів Цельсія;
  • взимку – 20-22 градусів Цельсія.

Така температура дозволить уникати різких перепадів температури, коли ви із сильної спеки потрапляєте у різку прохолоду. Якщо не дотримуватись зазначених температур, то організм на період адаптації зазнає стресу, активізує серцево-судинну систему та зачепить загальне самопочуття.

Вологість

Також слід уникати надто високої вологості та охолоджувати приміщення в межах розумного.

Оптимальний рівень вологості для слизової системи варіюється в діапазоні 40-60%. Для підтримки заданих параметрів можна практикувати перерви у роботі кондиціонера.

Технічне обслуговування

Регулярне очищення фільтрів убезпечить вас від появи алергенів та пилу. Рекомендується скласти графік та регулярно перевіряти чистоту фільтрів. Навіть якщо якийсь інтервал кондиціонер не включався, на фільтрах все одно накопичується пил.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні