Капуста – 1 кілограм, яблука – 2 штуки (кисло-солодкого сорту), морква – 2 штуки, сіль – 1 столова ложка, цукор – 1 чайна ложка.
У середньому за тиждень квашена капуста з яблуками буде готова. На зберігання капусту перекласти у скляні простерилізовані банки і прибрати у прохолодне місце.
***
Нагадаємо, що квашена капуста – дуже корисна страва. У квашеному вигляді в ній містяться вітаміни (С, В6) та мікроелементи (залізо, калій, магній та цинк). Всі вони сприяють зміцненню імунітету та травленню, покращують засвоєння білка, надають міцності нігтям та блиску волоссю. А ще цей продукт корисний своєю низькокалорійністю.
1. Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.
2. Секрети зимової заготівлі: квашена капуста з гарбузом.
Щоб квашена капуста залишалася хрумкою та абсолютно неповторною на смак, треба враховувати деякі нюанси.
Якщо в капусту покласти мало солі, то вона після закваски вийде дуже м’якою. А якщо навпаки, то у блюді можуть загинути корисні молочнокислі бактерії. Ідеальне співвідношення: на 10 кг капусти треба додати 200 г солі.
В Україні планують підвищити тарифи на доставку газу у два етапи у 2026 році, у…
Програма «3000 кілометрів Україною», яку держава запустила в межах «Зимової підтримки», з перших хвилин викликала…
Є десерти, які створюють настрій свята ще до того, як потраплять на стіл. Це багатошарові…
У 2026 році українські пенсіонери отримають підвищення пенсій у два етапи: хто, скільки та коли…
Незабаром українцям почнуть нараховувати по 2000 гривень. Хто саме може отримати грошову допомогу та як…
Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2026 рік із рекордними видатками, серед яких пріоритетом залишається…