Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЯк здійснюється догляд за літніми людьми в пансіонаті для людей похилого віку

Як здійснюється догляд за літніми людьми в пансіонаті для людей похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Догляд за літніми людьми — це кропітка повсякденна праця, яка потребує максимум уваги, сил і застосування певних знань у галузі медицини. Близькі намагаються зробити все можливе, щоб догляд був на належному рівні. Але що робити, якщо не вдається реалізувати практично? У такому разі звернутися за допомогою можна в пансіонат для людей похилого віку.

Що вибрати: будинок для людей похилого віку або догляд у домашніх умовах

Якщо в будинку є людина похилого віку, то їй обов’язково потрібно забезпечити хороший догляд, контроль за прийомом ліків і всі необхідні гігієнічні процедури.

Якщо людина може сама пересуватися і не страждає на психічні розлади, то цілком можливо організувати догляд за нею в домашніх умовах. При цьому потрібно контролювати прийом ліків та готувати їжу.

Якщо такої можливості немає, то краще влаштувати цю людину в пансіонат для людей похилого віку. Особливо це необхідно, якщо літньому прописано не лише прийом ліків, а й певні процедури реабілітації. Для цих цілей можна, наприклад, вибрати будинок для людей похилого віку в Дніпрі, Одесі, Львові, Києві або будь-якому іншому великому місті України.

На сьогоднішній день приватні пансіонати для людей похилого віку — це затишні кімнати, догляд 24 години на добу, допомога медпрацівників та всілякі процедури для реабілітації.

Чому будинок для людей похилого віку кращий, ніж домашній догляд

Догляд за людьми похилого віку — заняття дуже непросте, яке потребує емоційної сили та витримки. Без певних навичок та підготовки доглядати людей похилого віку дуже складно. Буквально за кілька днів у вас настане повне психологічне вигоряння.

За словами психологів, це пов’язано з тим, що люди похилого віку переживають часті коливання настрою, стають примхливими і вимогливими і всі ці емоції вони передають людині, яка здійснює догляд за ними.

Персонал, який працює в пансіонатах, проходить спеціальне навчання, тому вони завжди зберігають спокій, делікатність, витримку, не зриваються на постояльцях і якісно виконують свою роботу.

Визначивши літнього члена сім’ї в будинок для людей похилого віку, ви можете бути повністю впевнені в тому, що він завжди вчасно поїсть і прийме ліки. А також, що йому будуть надані всі необхідні гігієнічні процедури. І ще, що важливо, літня людина зможе спілкуватися з іншими людьми похилого віку. У той час як вдома, швидше за все, він буде позбавлений такого спілкування.

Які послуги надають у пансіонатах для людей похилого віку

Якщо ви думаєте, що будинок для людей похилого віку – це тільки контроль за прийомом ліків і їжі, то помиляєтеся. Розглянемо, як організована робота, на прикладі будинку для людей похилого віку Grand House:

  • Медпроцедури:
    • виконання приписів лікаря;
    • контроль прийому ліків;
    • контроль артеріального тиску та рівня цукру в крові;
    • масаж, лікувальна фізкультура.
  • Правильне харчування:
    • своєчасне вживання їжі;
    • меню розробляється з урахуванням стану здоров’я гостей.
  • Допомога у дотриманні особистої гігієни. У випадку лежачого хворого — повний догляд.
  • Організація дозвілля:
    • прогулянки на свіжому повітрі;
    • кінозал та бібліотека;
    • настільні ігри.

*на правах реклами

Нове на сайті