Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк підвищити імунітет простими та доступними кожному засобами - рецепти народної медицини

Як підвищити імунітет простими та доступними кожному засобами – рецепти народної медицини

Этот материал также доступен на русском языке
Імунітет - це комплекс властивостей та реакцій організму, спрямованих на його протистояння агресивним зовнішнім факторам довкілля. Коли він ослаблений, ми частіше хворіємо. Сухофрукти та муміє здатні підняти імунітет та врятувати від сезонних захворювань.

Невипадково осінь називають часом застуд. З настанням холодів люди їдять менше овочів та фруктів. Вони просто недоїдають вітамінів, внаслідок чого легко підхоплюють грип, ГРВІ та ГРЗ. Як тільки вони починають це розуміти, вони біжать до аптеки за синтетичними вітамінами, але не одні вони – панацея у випадках, коли треба заповнити дефіцит вітамінів.

Навіщо потрібні вони, якщо в природі є природні вітаміни, які допоможуть підвищити імунітет, покращити опірність організму інфекціям?

Знижений імунітет? Готуємо суміш із сухофруктів

«З початком осені і до весни суміш із сухофруктів залишається у мене головними ліками для підвищення імунітету. Вона не тільки корисна, багата на вітаміни і мікроелементи, але ще й дуже смачна.

  • Треба взяти по 200 грамів кураги, чорносливу без кісточок, родзинок, волоських горіхів, все перемолоти.
  • Додати до суміші 5 столових ложок меду і вичавити лимон.

Отримана суміш добре зберігається у холодильнику.

Столова ложка до ранкового чаю забезпечить вітамінну «ін’єкцію» на цілий день.

Юлія Швачко, Одеська обл.»

Навіщо п’ють мумійо?

«Після важкого перелому ноги для якнайшвидшого відновлення кістки лікар, він родом із Середньої Азії, порадив мені приймати мумійо. Я – людина немолода, і думала, що ходити вже не зможу. Але мумійо виправдало надії. Кістка зрослася, і я нормально ходжу.

А мумійо залишилося в моєму раціоні як вітамінна добавка. Купую його в аптеці й приймаю по одній таблетці на день в осінньо-зимовий період.

Єлизавета Романенко, м. Івано-Франківськ»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні