Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк підвищити імунітет: лікарські трави прийдуть на допомогу

Як підвищити імунітет: лікарські трави прийдуть на допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб протистояти неприємним чинникам, кожна людина має невидимий захист. Вона працює щодня, перемагаючи бактерії, віруси та несприятливі фактори. Це імунітет.

Імунітет походить від латинського immunitas означає «звільнення». Це специфічний захист організму, який робить його стійким до збудників інфекцій, негативного впливу мікроорганізмів паразитів та токсичних речовин, імунної системи – це безліч складових, розкиданих по всьому тілу. Це і судини, і капіляри, і окремі клітки.

Все тіло пронизане ними, тому поняття «імунітет» сприймається абстрактно. Печінка, нирки, серце – конкретні органи, які розташовані в одному місці, їх можна відчути, доторкнутися. З імунною системою такого зробити неможливо, але вона також має свої важливі органи.

Як і будь-яка важлива система, імунітет сам потребує захисту, підтримки та зміцнення.

Що зміцнить імунітет?

Відвар полину

Відвар стимулює імунну систему. 1 столову ложку подрібненої трави полину гіркого залити 200 мл рисового відвару (1 склянка рису на 1,5 л води, варити 1 годину), кип’ятити 1 хвилину, настоятися 30 хвилин і процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день до їди.

Пам’ятайте! Це отруйна рослина. Дотримуватися дозування! Протипоказаний при вагітності та виразковій хворобі.

Відвар пирію

2 столові ложки подрібнених кореневищ пирію повзучого залити 200 мл води, довести до кипіння і кип’ятити 10 хвилин, настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 200 мл 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Відвар підвищує захисні сили організму.

Настоянка горіха

15 незрілих плодів (молочної зрілості) волоського горіха подрібнити, помістити в пляшку і залити 500 мл спирту. Настояти 7-10 днів, процідити. Приймати по 20-25 крапель щодня після їди.

Настоянка прополісу

Рекомендується пити по 20-30 крапель настоянки прополісу (аптечний препарат) 3 рази на день перед їдою протягом 3 тижнів.

Настій збору

Настій підвищує захисні сили організму. Взяти по 100 г квітів безсмертника і ромашки лікарської, трави звіробою продірявленого і бруньок білої берези. 1 столову ложку подрібненої суміші заварити 400 мл окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити перед сном по 200 мл у теплому вигляді з 1 чайною ложкою меду, а вдруге, підігрівши, вранці натщесерце за 30 хвилин до їди. Курс – до закінчення суміші збору.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні