Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовертаємо речам гарний зовнішній вигляд: після прання наповнювач куртки збився в грудки

Повертаємо речам гарний зовнішній вигляд: після прання наповнювач куртки збився в грудки

Этот материал также доступен на русском языке
У пуховиках та демісезонних куртках, не розрахованих на сильні морози, використовують синтепон – дешевий та практичний утеплювач. Після прання багато синтепонових наповнювачів скочуються в грудки. 

Що робити, якщо після прання наповнювач куртки збився у грудки?

  1.  Випрати куртку ще раз у делікатному режимі. Обов’язково додайте кілька тенісних м’ячів або спеціальних кульок для прання. Якщо немає кульок, можна використовувати гумові щільні іграшки.
  2.  Куртку з іще невисохлим наповнювачем розкладіть на горизонтальній поверхні. Увімкніть пилосос на середню потужність, зніміть насадку і ведіть шлангом пилососа по проблемних місцях. Це допоможе розподілити наповнювач пуховика рівномірніше.
  3.  Для повністю висохлої куртки підійде метод вибивання. Для цього необов’язково мати спеціальну хлопавку для килимів. Підійдуть і підручні засоби: качалка, ракетка для бадмінтону або палиця від швабри.

ВАЖЛИВО!

При пранні краще використовувати спеціальні гелі та концентрати, призначені для верхнього одягу. Виполіскуються такі засоби набагато легше, ніж звичайний порошок, і наповнювач не збивається.

Корисна порада щодо пральних машин

Щоб очистити пральну машину від накипу, висипте 100 г лимонної кислоти у відсік для порошку або прямо в барабан і запустіть прання при максимальній температурі.

Найкраще використовувати режим з подвійним полосканням.

Таку процедуру бажано проводити раз на півроку. 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні