Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи можна прати пуховик у машинці?

Чи можна прати пуховик у машинці?

Этот материал также доступен на русском языке
Речі на пуху примхливі в пранні. Виправ не так, вважай, зіпсував: то лізуть, то розтягуються, то чорт знає, що з ними відбувається. А от якщо не замочувати і приводити в порядок в пралці щадному режимі, можна уникнути проблем. Але це лише мала дещиця умов.

Перед тим як покласти пухову куртку в пральну машинку, подивіться на етикетку. Якщо на ній зображено:

  • «перекреслений таз» – означає прання виробу в машинці заборонено;
  • «рука та таз» – прати тільки руками;
  • «цифри та таз» – необхідна температура води під час прання в машинці;
  • «лінія під значком таза» – лише делікатний режим прання.

Якщо прання машини дозволено, виверніть пуховик навиворіт і покладіть у пральну машину.

Додайте в барабан 2-3 спеціальні м’ячики для прання або звичайних тенісних м’ячиків – це потрібно для того, щоб пух не збився грудками.

Залийте в просік миючий засіб (бажано рідкий, він не залишить слідів), додатково можна залити кондиціонер для одягу.

Виберіть режим для делікатних речей, вовни або шовку – температура води при пранні повинна бути не вище 30 градусів. По можливості ввімкніть функцію додаткового полоскання або запустіть його самостійно після закінчення прання. Так ви усунете залишки миючого засобу з пуховика.

Якщо ви боїтеся прати пуховик у машинці, можна обробити забруднені ділянки точково. Наприклад, випрати свіжі жирні плями допоможе звичайне господарське мило.

З застарілими плямами, що потребують більш складної обробки, справиться миючий засіб для посуду або засіб для виведення плям для кольорового одягу (наприклад, «Ваніш»). Нанесіть один із запропонованих засобів на місце забруднення, залиште його на півгодини, після чого легкими рухами випрати під проточною водою.

Постираний пуховик спочатку покладіть на махровий рушник, щоб він увібрав зайву вологу, а потім повісьте його на вішалку в сухому приміщенні подалі від прямих сонячних променів та опалювальних приладів. Залиште пуховик до повного висихання, періодично збиваючи наповнювач, щоб він не зімкнувся.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні