Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКаланхое допоможе при нежиті ефективніше крапель та спреїв - рецепти наших читачів

Каланхое допоможе при нежиті ефективніше крапель та спреїв – рецепти наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Каланхое - невибаглива кімнатна рослина, яка давним-давно оселилася в наших будинках і квартирах. І справа не тільки в тому, що ця квітка швидко росте і не потребує особливого догляду. Мабуть, немає людини, яка не чула б про її корисні властивості.

Активно використовується каланхое в народній медицині для лікування як дорослих, так і дітей. 

З приходом осені, з перепадами температур ми частіше застуджуємося, підхоплюємо нежить. І тут на допомогу прийде каланхое.

Каланхое допоможе при нежитю

«Я напрацювала багато рецептів використання каланхое проти нежитю. Цю рослину не дуже люблять, бо каланхое у краплях в ніс призводить до чхання. Але нежить вона лікує дуже добре. Краще за алое.

Ось мої рецепти застосування каланхое від нежитю, обирайте свій:

  • два-три рази на добу змащуйте слизову оболонку свіжим соком;
  • закладіть в носові пазухи ватні тампони, попередньо змочені соком каланхое;
  • подрібніть два-три зрілі листки цієї рослини, вичавіть сік і закапуйте по одній-дві краплі в кожен носовий хід, процедуру повторюйте три рази на добу;
  • змішайте в рівних пропорціях сік алое і сік каланхое, закапуйте по одній-дві краплі в кожен носовий хід три рази на добу.

Для маленьких дітей краще використовувати відвар листя каланхое. Він досить м’який і не подразнюватиме слизову оболонку носа дитини. Закапувати потрібно два-три рази на день по кілька крапель в кожну ніздрю.

Олена Садовнича, Одеса»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні