П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачiPhone 15 на варті здоров'я: нові функції та корисні інструменти

iPhone 15 на варті здоров’я: нові функції та корисні інструменти

Этот материал также доступен на русском языке
З виходом кожної нової моделі розробники приділяють все більше уваги турботі про комфорт користувачів. Це відбивається у роботі над дизайном та ергономікою, а також стосується впровадження нових технологій.

На особливу увагу заслуговує додаток «Здоров’я», функціональність якого постійно підвищується. Власникам Айфон 15 Про, як і інших моделей цієї лінійки, буде корисно дізнатися про доступні інструменти для піклування про фізіологічний та емоційний добробут.

Нагадування про прийом ліків

Це одна з найпоширеніших проблем, з якою стикається кожен другий пацієнт. Більшість медикаментів потрібно приймати у певний час. Але призначені таблетки можуть бути випиті з великим запізненням, що значно знижує ефективність терапії. Ідентична ситуація спостерігається з вітамінними комплексами, які необхідно вживати тривалий час на постійній основі. Щоб допомогти цьому, розробники впровадили особливу функцію, яка доступна вже в iOS 16:

  • складання графіка прийому медикаментів або виконання лікувальних процедур;
  • вибір інтервалів для прийому таблеток, а також базові рекомендації (до, після або під час їжі);
  • система повідомлень, яка нагадає про необхідність випити препарату.

При нагадуванні у користувача є два варіанти реакції: прийняти або пропустити. Це дозволяє як отримати повторне повідомлення, так і відстежувати кількість перепусток, що накопичилися протягом заданого періоду.

Щоденник емоцій

Довгоочікуваний інструмент обіцяє з’явитися в iOS 17 – і це стане кращим внеском у турботу про емоційне здоров’я. Суть цього розділу полягає в тому, що користувач вносить дані про свої почуття та переживання. При заповненні електронного щоденника можна вказати різні деталі:

  • емоція;
  • причини, якими вона була викликана;
  • реакції тіла;
  • психологічний стан у цей момент.

Протягом місяця вдається чітко відстежити, які емоції переважають, а головне, що призводить до їх виникнення. Результати іноді виявляються вкрай несподіваними, але допомагають виявити неочевидні джерела стресу та переживань. З цим інструментом давно і успішно працюють психологи, але він добрий і для самоконтролю. Головне, не забувати щоденно робити відповідні записи. І смартфон для цієї мети є оптимальним, адже він завжди під рукою.

Боротьба з короткозорістю

Проблеми із зором все частіше виникають вже в юному віці, чому чимало сприяє тривале проведення часу перед екраном, та ще й у його безпосередній близькості від очей. Тому система автоматично формує звіт про час, який користувач проводить у смартфоні при денному світлі, що дозволить дещо скоригувати навички з урахуванням наданих рекомендацій. Ця функція буде доступна лише за наявності Apple Watch, які можна придбати в інтернет-магазині eStore.ua, як і всі актуальні моделі iPhone або iPad.

Смартфон буде повідомляти й про необхідність видалити його від очей, якщо камера TrueDepth зафіксує надмірне наближення. Ця технологія однозначно стане відмінною профілактикою короткозорості.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні