Ледачий плов у рукаві
Інгредієнти
«Рис пропарений – 1,5 склянки, курячі стегна – 600-700 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, морква – 1 штука, часник – 1 головка, приправа для плову – 2-3 чайні ложки, олія – 1 столова ложка, вода – 2 склянки, сіль та перець – за смаком.
Приготування
- Цибулю нарізати дрібно, моркву – великою соломкою.
- Курячі стегна нарізати на середні шматочки.
- Подрібнити 4 зубчики часнику.
- Перемішати куряче м’ясо з цибулею, морквою, часником та спеціями. Посолити, поперчити, посипати приправою для плову.
- Рис добре промити і викласти у рукав для запікання, спочатку зав’язавши його з одного боку. Додати до рису сіль, приправу для плову, олію. Все перемішати.
- Додати зубчики часнику (неочищені), що залишилися. Зверху на рис та часник викласти куряче м’ясо з овочами.
- Налити в рукав дві склянки води, зав’язати рукав з другого боку.
Запікати плов у духовці при температурі 200 градусів 35-45 хвилин (рис має увібрати в себе всю воду).
Петро Олексійович, м. Кривий Ріг»