Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонна кухня: як приготувати фарширований м'ясом гарбуз - на запах збігуться сусіди

Сезонна кухня: як приготувати фарширований м’ясом гарбуз – на запах збігуться сусіди

Этот материал также доступен на русском языке
У жовтні починається сезон гарбуза. З цього корисного овоча виходять прості та смачні страви. Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, яйцями, корицею, мускатним горіхом, сиром, медом, чебрецем і олією. 

При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.

Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.

Фарширований гарбуз

Гарбуз – близько двох кілограмів, м’ясо (на ваш смак) – 400 грамів, цибуля – 1 штука, картопля – 5-6 штук, твердий сир – 100-150 грамів, вершкове масло – 80 грамів, сметана – 2 столові ложки, майонез – 2 столові ложки, паприка – 1-2 чайні ложки, сіль, перець та олія – за смаком.

Приготування

  • У гарбуза зрізати верхівку і відкласти її убік. Видалити насіння, а також трохи м’якоті, щоб помістилася начинка.
  • М’ясо нарізати кубиками, а цибулю – дрібно порубати. Розігріти олію в сковороді на сильному вогні, викласти м’ясо і обсмажити кілька хвилин. Додати сіль, перець, цибулю і готувати ще кілька хвилин.
  • тыкваОчищену картоплю також нарізати кубиками. У сковороді розігріти ще трохи олії і обсмажити картоплю із сіллю та паприкою до напівготовності.
  • Змішати сметану та майонез, змастити зсередини гарбуз половиною вершкового масла.
  • Викласти на дно частину картоплі, потім – частину м’яса та сметани з майонезом.
  • Повторити кілька разів, щоб останнім шаром була картопля, змащена заправкою.
  • Покласти зверху вершкове масло і посипати тертим сиром.
  • Гарбуз поставити на великий шматок фольги, закрити начинку зрізаною верхівкою і загорнути у фольгу.

Запікати фарширований гарбуз близько двох годин при температурі 200 градусів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні