Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар городника та садівника на тиждень з 9 по 15 жовтня

Місячний календар городника та садівника на тиждень з 9 по 15 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
У жовтні у городників та садівників на ділянці все ще дуже багато роботи. При плануванні робіт цього тижня слід враховувати молодий місяць.

9 жовтня

Це пасивний день. Активні дії не заборонені, але не вітаються. Сприятливий час для посадки цибулі. У квітнику можна зайнятися викопуванням квіткових цибулин та бульб для зберігання.

10 жовтня

Це ще один пасивний день. Найкраще зайнятися покупкою нового садового інвентарю. У саду можна обрізати, щепити і перещеплювати чагарники та дерева, а також прибирати листя та бадилля. Також займіться боротьбою зі шкідниками та хворобами. У цей день не рекомендується рясний полив рослин.

11 жовтня

Цей день сприятливий для робіт у саду та городі. Можна зайнятися посівом та посадкою рослин із їстівною підземною частиною. У саду можна обрізати, щепити і перещеплювати дерева. У цей день не рекомендуються прищипка та пікірування коріння, а також робота з садовим інвентарем.

12 жовтня

Це гармонійний та спокійний день, але займатися будь-якими активними діями не рекомендуються. Можна сіяти, садити та підгодовувати рослини, а також зайнятися добривом ґрунту. Цього дня не варто пиляти та корчувати дерева, копати.

13 жовтня

Цей день вважається найважчим днем місячного циклу. Можна обрізати пошкоджені та засохлі гілки дерев та чагарників. Не рекомендується займатися посадкою, щепленням, розпушуванням та копанням, а також працювати з корінням рослин.

14 жовтня, Молодий місяць

У цей день не рекомендується займатися активними діями в саду та городі. У саду можна обрізати дерева та чагарники. У цей день не рекомендується займатися посівними роботами та розпушувати землю. Також не можна копати та працювати з садовим інвентарем.

15 жовтня

Цього дня садівникам та городникам рекомендовано посилити свою активність на ділянці. Можна садити, пересаджувати та обробляти землю, а також вносити мінеральні підживлення. У саду рекомендується зайнятися пересадкою і посадкою чагарників і дерев, а також щепленням та перещепленням. У цей день не рекомендується видаляти або вкорочувати пагони дерев та чагарників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні