Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк самостійно та професійно перевірити зір, не виходячи з дому

Як самостійно та професійно перевірити зір, не виходячи з дому

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть якщо у вас в молодості був стовідсотковий зір, то з роками ситуація поступово погіршується. І щоб вчасно виявити проблему, зір можна перевірити і вдома.

Звичайно, це не буде повноцінним обстеженням, яке міг би провести офтальмолог. Однак зрозуміти, чи слід бити на сполох, можна. Гостроту зору офтальмологи визначають з допомогою спеціальних таблиць. Найвідоміша з них – таблиця Сивцева.

Нагадаємо, нещодавно досвідчений офтальмолог роз’яснював, чому з віком погіршується зір та як його зберегти.

В умовах воєнного стану не всі мають можливість відвідати офтальмолога. Щоб вчасно виявити проблему з очима, можна перевірити гостроту зору вдома за допомогою таблиці Сивцева. Пропонуємо і вам скористатися таблицею за цим посиланням.

  1. Роздрукуйте лист з таблицею і розташуйте його так, щоб третій знизу рядок (над сірою смугою) був на рівні очей (аркуш повинен бути розміром з газетну сторінку).
  2. Відстань між очима і таблицею має бути 2,5 метра.
  3. Праве око прикрийте долонею або чимось непрозорим (у жодному разі не зажмурюйте його). Потім повторіть те саме з лівим оком (на розпізнавання одного символу має йти 1-3 секунди).
  4. Позначте рядок, який ви бачите кожним оком окремо (праворуч від кожного рядка розміщено значення V, це значення вашого зору. Наприклад, ви бачите п’ятий рядок зверху – отже, ваш зір 0,5).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні