Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяФітотерапевти розповіли, які лікарські трави слід приймати під час алергії.

Фітотерапевти розповіли, які лікарські трави слід приймати під час алергії.

Этот материал также доступен на русском языке
Алергія не знає пори року, завжди знайдеться якийсь подразник. Щоб позбутися неприємних проявів реакції, необов'язково напихати себе тоннами таблеток. Найчастіше допомогти собі можна лікарськими травами: мати-природа часто знає краще.

Однак, якщо є сумніви, треба звертатися до лікаря, рекомендації медиків не потрібно ігнорувати.

Народні методи лікування алергії

Алергія – підвищена чутливість імунної системи людини на речовини, які вважаються нешкідливими та не завдають жодної шкоди іншим людям.

Хоч у народні засоби від алергії багато хто не вірить, але протягом століть люди лише ними й лікувалися.

Різноманітність засобів народної медицини здатна впоратися з різними проявами алергії: свербінням, почервонінням, сльозотечею, нежиттю. А все тому, що протягом століть рослинний та тваринний світ розвивався у тісному взаємозв’язку. Рослини служили основною їжею для людини, в тому числі лікувальної.

У складі рослин є багато корисних мікроелементів, які мають на організм людини лікувальний ефект. Також вони впливають на всі органи та системи, метаболічні процеси, імунну систему.

Які трави приймати при алергії?

Деревій звичайний

 Вважається, що відвар деревію – потужний засіб при боротьбі з алергією.

У 0,5 літра гарячої води додайте 2 столові ложки деревію, прокип’ятіть, дайте настоятися, процідіть. Приймати по 2 десертні ложки 3 рази на день.

Череда

Череда – відмінний антисептик і антиалерген. Але починати пити настій із череди потрібно заздалегідь, днів за 10 до початку цвітіння рослин, що викликають алергію.

Заваріть 1 столову ложку трави склянкою окропу, процідіть, пийте по 1/4 склянки 3 рази нау день.

Конюшина лугова

Сік суцвіть конюшини допомагає при алергічному кон’юнктивіті. Потрібно заварити неміцний настій і робити примочки на очі.

Нагідки

Дві столові ложки квіток залити 0,5 літра окропу і настояти протягом двох годин. Процідити і приймати по столовій ложці 3 рази на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні