Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачРемонтуємо кавомашину Saeco своїми руками

Ремонтуємо кавомашину Saeco своїми руками

Этот материал также доступен на русском языке
Італійський бренд Saeco знайомий багатьом кавоманам, як творець першої у світі кавомашини. З часом відома торгова марка не зупиняється на досягнутому і продовжує вдосконалювати свої технологічні концепції в кожному випущеному апараті. Техніка компанії Саєко по праву вважається найкращою у своєму класі.

Попри всю добротність та високу якість кавоварці прилади Саєко також можуть виходити з ладу. Ремонт кавомашин Saeco в Києві краще довірити досвідченим професіоналам, тому що особисте усунення несправностей у цих приладах справа непроста. Це пов’язано зі складністю внутрішньої системи кавоварок та трудомісткістю розбирання корпусу. Для отримання вузлів апарата потрібно зняти верхню кришку, а зробити це важко і складно. Для початку розберемося з принципом роботи кавоварки, її специфікою, алгоритмом розбирання і типовими поломками кавоварного девайсу.

Принцип дії кавоварок Saeco

Усі несправності кавової техніки Саєко визначаються за допомогою коду помилок, які вискакують на дисплеї у разі збою в роботі апарату. Більшість із них цілком реально усунути самостійно. Практично всі електронні складові підлягають заміні, магнітні вали ламаються вкрай рідко, при пошкодженні моторів – можна перемотати обмотки, а бойлер чиститися без особливих зусиль. Ознайомимося з окремими вузлами агрегатів Saeco.

Кавомолка та гідросистема

Пристрій Саєко може готувати напої з меленої чи швидкорозчинної кави, а різниця відчуватиметься у міцності завареного напою. Прилади запрограмовані на дозування кількості зерен та води. Це означає, що при засипанні порошку всередину на виході вийде непогана кава, з деякою смаковою відмінністю від класичного еспресо. Для приготування кавового напою двигун дає відповідну команду і запускає механізм, що піднімає чашу вгору до упору. Така дія говорить про механічний спосіб налаштування та постачання порції кави. Тому при засипанні у відсік розчинну суміш вона пройшовши через жорна і потрапить у чашку. Це змінить смак напою від традиційного зернового. Також, виробники кавоварок Саєко попереджають про небажаність використання зелених кавових зерен, оскільки через теплову обробку їх корисні характеристики будуть втрачені.

Подача води в кавомашини Saeco повністю автоматизована і виконується за таким алгоритмом:

  • засипання зерен на чашу, яка рухається всередині циліндра;
  • після перемелювання спрацьовує механічний сповіщувач, що подає сигнал для включення сервоприводу;
  • обладнаний циліндром поршень повертається на бік і піднімається по полозах вгору, де відбувається процес заварювання, а після її завершення повертається у вихідне положення.

На завершення операції спрацьовує похила кришка, яка дістає таблетку спресованої кавової сировини та викидає у спеціальний приймач.

Бак для води, гідронасос та бойлер

Вода по системі рухається так: із резервуара рідина забирається помпою, що має тиск до 20 атм. Бойлер пристрою, що складається з двох половинок, з’єднаних між собою формою нагадує праску. На виході він оснащений перепускним клапаном, що блокує зворотний відтік води. Потрібний процес подачі води чи пари вирішується певним положенням регулятора.

Процес розбирання корпусу кавоапарата

Основна частина несправностей пристрою виникає внаслідок неправильної експлуатації кавоварки, використання неочищеної води або несумісних з моделлю капсул. Нерідко поломки спричинені перепадами напруги у мережі. У будь-якому випадку для визначення причини виходу з ладу девайс слід розібрати. Робити це потрібно покроково:

  • зняти передню панель апарата;
  • вийняти відсік для відходів та механізм подачі кави;
  • демонтувати підставку під чашки, контейнер для води та кришку відсіку для подачі зерен методом викручування кріпильних болтів;
  • відкинувши передню панель кожуха зняти два нижні шурупи;
  • зняти верхню кришку та відокремити трубку для води;
  • вийняти пакет автоматики.

Пам’ятайте, що за порушення цілісності корпусу право на безкоштовний гарантійний ремонт буде втрачено. Тому, якщо ваш пристрій знаходиться на гарантії – краще звернутися до досвідчених професіоналів.

Типові поломки кавової техніки Saeco

Для полегшення завдання ремонту кофемашин Саєко розглянемо типові неполадки, характерні для всіх моделей:

  1. Помпа працює у звичайному режимі, а подача води не відбувається. Найімовірніше відбулося зношування перепускного клапана, що вимагатиме його заміни.
  2. Напій виходить не гарячим. Слід перевірити внутрішні елементи на наявність накипу та за необхідності провести процедуру декальцинації.
  3. У відсіку для відпрацьованих капсул стоїть вода. Причина у неправильній установці капсул.
  4. Насос почав голосно працювати. Корінь проблеми може перебувати в неправильному положенні установки контейнера для води.
  5. На виході не тече кави. Аварія може виникнути через відкриту доришки заварювального блоку або неправильного положення капсули у відсіку.

Підбиваємо підсумок

Так як механіка кавоварки Saeco цілком надійна, то великі аварії виникають нечасто. Але у разі виникнення несправностей сподіваємось, що наведені вище пункти допоможуть користувачеві відремонтувати апарат своїми руками. Можливо власникам і не доведеться розкривати корпус, а розв’язувати проблему вони зможуть орієнтуючись на типові збої. Тому придбавши техніку кавоварки бренду Саєко розраховуйте, що більшість поломок можна виправити самостійно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні