Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим капати очі і що приймати внутрішньо для профілактики катаракти

Чим капати очі і що приймати внутрішньо для профілактики катаракти

Этот материал также доступен на русском языке
Катаракта - це повне чи часткове помутніння кришталика. Хоча причинами виникнення катаракти може бути хвороби чи вроджені особливості організму, найпоширеніший вид — вікова катаракта.

Зазвичай розвивається у людей віком понад п’ятдесят років, пік захворюваності припадає на 70–80 років. Тканини ока старіють, кришталик втрачає прозорість та деформується. Зір стає розпливчастим, а за запущених формах зникає зовсім.

Лікування катаракти в домашніх умовах

Як вилікувати катаракту без операції вдома народними засобами? Якщо катаракта перебуває на початковому етапі, не запущена, на допомогу приходять «бабусині» рецепти, поради травників, знахарів і навіть статті в інтернеті.

Як правило, всі вони ґрунтуються на народній медицині, яка у багатьох випадках дійсна ефективна. Відвари лікарських трав, краплі, компреси, примочки здатні принести тимчасове полегшення та сповільнити перебіг хвороби.

Чим капати очі і що приймати внутрішньо для профілактики катаракти?

Медовий розчин

Натуральний бджолиний мед розчинити у дистильованій воді у співвідношенні 3:10. Розчин закапувати по 1-2 краплі у кожне око 2 рази на день.

Волоські горіхи

Щодня на ніч з’їдати по 5-7 волоських горіхів для запобігання розвитку катаракти іа покращення гостроти зору. Вони містять усі вітаміни групи В і ненасичені жирні кислоти, які запобігають склерозу. Однак цей засіб не підходить тим, хто схильний до ожиріння.

Настій нагідок

3 чайні ложки сухих подрібнених квіток календули лікарської (нагідки) заварити в термосі 500 мл окропу, настояти 2 години і процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день. Цим настоєм промивати очі.

Настій збору

Взяти 1 столову ложку трави деревію, по 2 столові ложки плодів шипшини, листя чорниці та суниці лісової, стулок стручків квасолі. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, настояти до охолодження і процідити. Пити по 200 мл 3 рази день.

Відвар очанки

1 чайну ложку подрібненої трави очанки лікарської залити 200 мл окропу і довести до кипіння, настояти до охолодження і процідити. Пити по 70 мл 3 рази на день за 30 хвилин після їди. Зовнішньо щодня по 1 краплі закапувати в очі і на ніч робити на очі примочки на 10 хвилин.

Настоянка чабрецю

100 г свіжої подрібненої трави чебрецю залити 500 г рідкого меду, настояти 2 місяці. Приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день до їдиі при катаракті, що тільки починається.

Народні методи в лікуванні катаракти: переваги та недоліки

Можливість вилікувати будь-яке захворювання, у тому числі катаракту, терапевтичним шляхом, без оперативного втручання, є єдиною перевагою даного методу лікування. Але чи це так?

Відвари лікарських рослин, настоянки трав, очні краплі здатні прибрати запалення, зменшити біль тільки в тому випадку, якщо все зроблено правильно, і ця активна речовина не викличе у вас алергії, і вона не протипоказана.

В іншому випадку ви до однієї проблеми додасте ще кілька. Намагаючись вилікувати катаракту шляхом закапування очей чи примочками, можна занести інфекцію, «заробити» кон’юнктивіт, якого не було, і навіть зробити опік.

Не забувайте і про те, що вилікувати катаракту народними засобами за один день не вийде, тому що подібне лікування тривале, розраховане на тижні, а то й на місяці. Лікарськими рослинами ви зможете лише призупинити перебіг захворювання, якщо воно знаходиться на початковій стадії. А ось вилікувати запущену катаракту травами точно не вдасться.

Рецепти з книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні