Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо самі: домашні родзинки та сухофрукти з яблук

Готуємо самі: домашні родзинки та сухофрукти з яблук

Этот материал также доступен на русском языке
Коли банки вже закінчуються, а фруктів і ягід ще неміряно, саме зайнятися їх сушінням і приготувати ласощі для всієї родини.

Нагадаємо, ми розповідали про основні принципи приготування пастили, цукатів та сухофруктів у домашніх умовах. А тепер можна спробувати теорію практично. Почали ми з пастили, продовжили цукатами, а завершимо приготуванням сухофруктів та родзинок.

Сухофрукти з яблук

Яблука – 1 кілограм. Порошок кориці – за смаком.

Яблука нарізати кружальцями завтовшки приблизно 7 міліметрів (у вигляді чіпсів).

Вирізати серцевину і викласти чіпси на застелене пергаментом деко.

Посипати яблука корицею і поставити у розігріту до 85 градусів духовку на 5-6 годин.

Домашні родзинки

Домашні родзинки можна легко приготувати з будь-яких культурних сортів винограду. Найкраще для родзинок брати виноград без кісточки, але якщо такого немає, можна самостійно видалити кісточку або приготувати разом з нею.

Без кісточки родзинки виходять менш красивими на вигляд, але є його набагато приємніше.

Сушити ізюм можна у спеціальних сушарках або духовці. Духовку потрібно залишати трохи відкритою і сушити виноград при температурі не більше 90 градусів до готовності.

Шкода ізюму

Основними протипоказаннями до вживання родзинок є наявність цукрового діабету, виразкової хвороби шлунка, закритої форми туберкульозу.

Рідко, але все ж таки зустрічаються алергічні реакції на деякі види родзинок.

Приготування

Виноград – 2 кілограми.

Виноград добре промити і за бажанням видалити кісточки. Засипати виноград на деко і відправити в духовку.

Сушити з відкритою духовкою при температурі 90 градусів приблизно 11-12 годин. Родзинки вийдуть солодкими і добре підійдуть для домашньої випічки.

***
Всі фрукти та ягоди, різні овочі на зиму можна сушити і в електросушарках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні