Середа, 15 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦукати з груш - готуємо чудовий натуральний та дуже корисний десерт

Цукати з груш – готуємо чудовий натуральний та дуже корисний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Хороші цукати з фруктів, ягід та овочів на кухні виконують не тільки декоративну функцію: їх можна додавати в начинку солодких пирогів, тісто для маффінів і кексів, фруктові салати та інші десерти.

Що це таке? Цукатами називають приготовані в сиропі, а потім висушені шматочки різних плодів або їх шкірки.

Крім того, цукати – чудова заміна цукеркам, їх найбільш корисний варіант, що містить у собі величезну кількість клітковини, різноманітні вітаміни та корисні мікроелементи.

Нагадаємо, ми розповідали про основні принципи приготування пастили, цукатів та сухофруктів у домашніх умовах. А тепер можна спробувати теорію практично. Почали ми з пастили, продовжимо цукатами..

Цукати з груш

Тверді груші – 1 кілограм, цукор – 1 кілограм, лимонна кислота – 2-3 грами, вода – 300 мілілітрів.

  • Вимиті груші нарізати часточками, вирізати плодоніжки, насіннєві коробочки і пошкоджені частини. Нарізані шматочки бланшувати в окропі протягом 10 хвилин.
  • Відразу після бланшування перекласти груші у холодну воду. Поки фрукти бланшуються, підготувати цукровий сироп.
  • Груші з холодної води перекласти у каструлю і залити гарячим сиропом. Залишити плоди в сиропі настоятися протягом трьох-чотирьох годин.
  • Після того як вони постоять, проварити протягом 5-8 хвилин. Зняти з вогню і знову залишити на 10 годин. Таку процедуру повторити 2-3 рази, доки груші не стануть прозорими. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Перемішати, доварити, відкинути на друшляк, щоб сироп стік із груш.
  • Нагріти духовку до 40 градусів і помістити туди цукати, попередньо розклавши їх на деко, вистелене папером для випікання. Цукати будуть готові приблизно за 9 годин.

Готові цукати щільно закрити у скляній банці. Якщо ви хочете, щоб цукати не злипалися, їх можна пересипати цукровою пудрою. Зберігати у сухому місці при кімнатній температурі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні