Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРятуємо одяг та скатертини: чим вивести пляму від кави

Рятуємо одяг та скатертини: чим вивести пляму від кави

Этот материал также доступен на русском языке
Улюблений напій, що бадьорить, може залишити пляму, яку важко вивести звичайним пральним порошком. Ми поділимося з вами кількома секретами, які без проблем впораються з підступним забрудненням..

Плями від кави найкраще відіпрати відразу після їх появи. Насамперед, треба помістити пляму під струмінь гарячої води. Якщо пляма не зникла, можна використати один із цих способів.

1. Щоб відмити пляму від кави на тканині з бавовни, візьміть перекис водню і розбавте його водою у пропорції 1:1. Змочіть у цьому розчині губку і потріть пляму. Однак не слід дуже сильно терти, щоб не пошкодити матеріал. Залиште на 5 хвилин, потім виперіть.

2. Вивести плями від кави на джинсовій тканині допоможе розчин оцту і води в рівних пропорціях. Акуратно потріть пляму і одразу змийте чистою водою. Розчин не можна залишати навіть на кілька хвилин, тому що джинсова тканина може втратити колір.

3. На штучних тканинах плям від кави позбавить суміш оцту і прального порошку. Нанесіть її на пляму, залиште на 20 хвилин, потім змийте теплою водою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні