Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке БАДи? Чому вони такі популярні?

Що таке БАДи? Чому вони такі популярні?

Этот материал также доступен на русском языке
Не секрет, що біологічно активні добавки (БАДи) стають все популярнішими в нашій країні як альтернатива лікарським препаратам. «Там одні корисні трави та ніякої хімії», - люблять повторювати прихильники приймання БАДів. Але при цьому не враховують низку дуже важливих моментів.

Лікарський препарат – це засіб із певною лікарською формою, застосовується для профілактики, лікування та діагностики захворювання. БАД – біологічно активна добавка до їжі, що містить одну або кілька біологічно активних речовин.

Завдання БАДів – збагатити харчові продукти лікувально-профілактичними властивостями підтримки нормальних і відновлення порушених функцій людського організму.

Лікарські засоби та БАДи умовно мають одну мету, але способи їх досягнення – різні. У той час як робота лікарського препарату спрямована на ліквідацію симптому або причини вже існуючого захворювання, дія БАДів полягає у стимуляції та активації клітин організму. Наприклад, БАДи не варто приймати, щоб швидко зняти зубний чи головний біль. Неефективним буде їх приймання і для лікування бактеріальної інфекції.

На відміну від лікарських засобів, які мають певну хімічну формулу, БАДи – це набір активних речовин.

І якщо лікарські засоби обов’язково піддаються клінічним випробуванням для точного визначення впливу на організм людини, для БАДів такі дослідження не є обов’язковими. Тому точно знати їх вплив на організм неможливо.

Незважаючи на те, що БАДи мають попит у споживачів, слід пам’ятати: їх не можна приймати безконтрольно довго і ні в якому разі не варто замінювати ними призначений лікарем лікарський засіб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні