Ароматне варення з груші
Груша – 1 кілограм, цукор – 800 грамів, вода – 50 мілілітрів, кардамон – за смаком.
- Груші помити та відрізати хвостики. Очистити від шкірки та нарізати тонкими часточками.
- Частки викласти в каструлю, додати воду та цукор.
- Поставити варитися на середній вогонь, дочекатися, коли сироп закипить, і варити ще 5 хвилин.
- Додати до варення кардамон.
- Потім зняти каструлю з плити та залишити охолоджуватися на 1 годину.
- Так зробити ще двічі – варити варення по 5 хвилин.
Готове варення розкласти у стерилізовані баночки та закрити кришками. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою та залишити до охолодження.
Зберігати у холодному місці.