Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисні груші: ці фрукти можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти

Чим корисні груші: ці фрукти можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь - сезон пізніх та зимових сортів груші. Стиглі плоди підходять для заготовок, ароматних пирогів і компотів, що зігрівають. Груша — не тільки смачний, а й корисний фрукт, багатий на вітаміни і клітковину.

Чим корисні груші?

Груша – справжнє джерело корисних речовин

Груша – справжнє джерело корисних речовин для організму, і свої властивості вона зберігає навіть після теплової обробки. Груша містить велику кількість клітковини, вітаміну С, фруктози, ефірних олій, а також вітамінів групи В, фолієвої кислоти, йоду, цинку, калію та інших мікроелементів.

Груша низькокалорійна

Вона низькокалорійна, в ній менше цукру, ніж в яблуках, тому її можна їсти навіть тим, хто дотримується суворої дієти. Шкірка груші багата на клітковину, яка допомагає краще перетравлювати їжу.

Крім того, велика кількість клітковини знижує рівень холестерину і може навіть допомогти при цукровому діабеті та ожирінні.

А ще груша – чудовий антидепресант: ефірні олії, які входять до її складу, допомагають боротися з депресією.

Груша корисна для хворих печінкою

Груша також корисна тим, у кого не все добре з печінкою, оскільки сприяє виведенню з організму жовчі, допомагає знизити температуру при різних захворюваннях, служить профілактичним засобом від хвороб серця та судин.

Сорти груш зі шкіркою зеленого кольору містять речовини, які необхідні для підтримки гостроти зору у похилому віці. Згідно з останніми дослідженнями, постійне вживання груш може навіть захистити від деяких видів раку.

Груша – чудовий косметичний засіб

Груші також є чудовим косметичним засобом – вони можуть допомогти зберегти молодість волосся та шкіри, зменшити кількість зморшок.

Груші не мають протипоказань

Груші не мають протипоказань, однак потрібно пам’ятати, що при непомірному споживанні і найнешкідливіший фрукт може завдати шкоди. Груші не можна їсти натще або відразу після їжі, а людям з хронічними запорами ізахворюваннями шлунка небажано їсти сирими тверді сорти груш.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні