Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЩо потрібно знати споживачам газу про останні зміни та нововведення «Нафтогазу»

Що потрібно знати споживачам газу про останні зміни та нововведення «Нафтогазу»

Этот материал также доступен на русском языке
У новинах пройшло повідомлення, що «Нафтогаз» перестав бути постачальником останньої надії, минув термін дії відповідної постанови

«У новинах пройшло повідомлення, що «Нафтогаз» перестав бути постачальником останньої надії, минув термін дії відповідної постанови. Чим це загрожує нам, споживачам?

Андрій Кругляченко,запитання з сайту «На пенсії»

Як було і що змінилося?

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів № 917-р від 22 липня 2020 року, протягом трьох років компанія «Нафтогаз» була визначена постачальником «Останньої надії»ОН). Її послугами могли скористатися ті споживачі, які через борги або з якихось інших причин залишилися без свого постачальника газу. Проте з 22 липня 2023 року цей документ втратив чинність.

Куди платити і за яким тарифом?

Останнім часом послугами «Нафтогазу» стала користуватися переважна більшість споживачівяк побутових, так і комерційних. Тому в постачальнику останньої надії, який зазвичай підхоплював клієнтів інших газовиків, вже особливої потреби немає. Побутові споживачі та підприємства й надалі отримуватимуть газ від цієї компанії. І, як зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, тариф не залежатиме від наявності у них боргів.

Не зміниться нічого, як пояснюють у кол-центрі «Нафтогазу», і для побутових споживачів ПОН. За лічильником потрібно буде далі платити «Нафтогазу» (за тарифом 7,96 гривні за кубометр), за доставку (розподіл) – у свій облгаз. Причому пеня на борги до закінчення воєнного стану не має нараховуватися (щоправда, краще їх, звісно, не накопичувати).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні