П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зберегти розкішне волосся і зупинити його випадіння: що допоможе

Як зберегти розкішне волосся і зупинити його випадіння: що допоможе

Этот материал также доступен на русском языке
Волосся має випадати, і це абсолютно нормально. Норма випадання волосся на день у здорової людини - від 50 до 100 волосин.

Волосся росте циклічно, тому випадання — лише частина природного процесу. На місці відмерлого волосся з цибулини виростає новий. Але інколи цей процес порушується.

Що допоможе при випаданні волосся?

  • ВІДВАР РЕП’ЯШКА (парило звичайне). Відвар допомагає при випаданні волосся та лупі. Коріння реп’яшка аптечного помістити в каструлю, залити водою трохи вище коріння і поставити в духовку або на слабкий вогонь. Кип’ятити, поки коріння зовсім не розм’якне, остудити і процідити. Щодня змочувати корені волосся. При заготівлі коріння потрібно заморозити, тоді вони збережуться до нового збору.
  • ВІДВАР ЛОПУХА. Застосовується для пом’якшення та покращання росту волосся. Корінь лопуха залити водою і кип’ятити на слабкому вогні, щоб коріння потомилося, а вода трохи википіла. Щодня змочувати корені волосся.
  • ВІДВАРИ ЯЛИЦІ або СОСНИ. Зі хвої ялиці чи сосни готують міцні відвари та використовують для щоденного споліскування голови при сильному випаданні волосся.
  • ВІДВАР ОБЛІПИХИ. Приготувати відвар із молодих гілок обліпихи та приймати без дозування. Цим же відваром натирати шкіру голови та волосся. Регулярно вживати ягоди обліпихи. 2 рази на тиждень мити голову відваром збору: 10 г квіток календули, по 20 г коренів лопуха та шишок хмелю. 1 столову ложку подрібненої суміші залити 200 мл води, довести до кипіння і кип’ятити 10 хвилин, настояти 30 хвилин, процідити.
  • БДЖОЛИНИЙ МЕД. Для відновлення густоти та якості волосся, прискорення їх росту необхідно регулярно потроху приймати внутрішньо мед, одночасно поєднуючи це з такою процедурою: після миття голови, не просушуючи волосся, втирати 15-20 г меду (1,5-2 столові ложки) і залишати на півгодини-годину, потім змити водою кімнатної температури. Після кількох процедур настає покращання.

З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні