П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяАроматний, ніжний та солодкий абрикосовий конфітюр - сонячні ласощі до чаю та...

Ароматний, ніжний та солодкий абрикосовий конфітюр – сонячні ласощі до чаю та начинка для випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Конфітюр нагадує собою звичайне варення, але на відміну від нього в банку не плаватимуть шматочки абрикосів, маса щільніша, однорідніша і густіша.

Абрикосовий конфітюр готується досить просто і кількість інгредієнтів для його приготування мінімально. Абрикосовий конфітюр можна подати до столу та чаю як самостійні ласощі, або використовувати як начинку для різної солодкої випічки.

Абрикосовий конфітюр

Абрикоси – 1 кілограм, цукор – 500 грамів, желатин – 1 столова ложка з верхом.

  • Абрикоси помити та видалити кісточки.
  • М’якоть перебити в чаші блендера до стану пюре.
  • Желатин змішати з 50 г (2,5 столові ложки, без верху) цукру, додати до абрикосового пюре і перемішати.
  • Перекласти масу в каструлю, всипати цукор, що залишився, довести до кипіння і варити 20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
  • Готовий конфітюр розлити по стерилізованих банках та закрити кришками.

Перевернути банки, укутати та залишити охолоджуватися. Зберігати у темному прохолодному місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні