Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапашна, апетитна, принадна: чи всім можна їсти молоду кукурудзу

Запашна, апетитна, принадна: чи всім можна їсти молоду кукурудзу

Этот материал также доступен на русском языке
Влітку на прилавках ринків та супермаркетів з'являються апетитні качани кукурудзи. Багато хто вважають, що це абсолютно нешкідливий продукт, проте вживати кукурудзу можна не всім, хоча вона і має багато корисних властивостей.

У кукурудзі міститься багато харчових волокон та вуглеводів, а мінералів та вітамінів у ній зовсім мало. При цьому кукурудза містить набагато більше білка, аніж інші овочі, що робить її цінним продуктом для вегетаріанців.

У деяких сортах кукурудзи багато антиоксидантів-каротиноїдів, що надає їм яскраво-жовтогарячий колір. Ці антиоксиданти знижують дію вільних радикалів, які прискорюють старіння та викликають хронічні захворювання.

Протипоказання

Не дуже «любить» кукурудзу наш шлунок, тому що в ній багато целюлози і перетравлює він її важко. Єдиний спосіб допомогти йому в цьому — ретельніше пережовувати кукурудзяні зерна.

Кукурудза протипоказана тим, кому не можна їсти багато вуглеводів, а також тим, хто дотримується дієти з високим вмістом білка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні