Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк захистити серце у спеку

Як захистити серце у спеку

Этот материал также доступен на русском языке
При екстремально високих температурах серце змушене працювати на знос, а тому так важливо максимально спростити йому це завдання і захистити своє здоров'я та самопочуття.

Головне правило – багато і постійно пити. Бажано – чисту воду, до якої можна додати кілька скибочок лимона або апельсина. У середньому денна норма води становить приблизно два літри на день, а у спеку – три літри. Однак ця цифра є дуже індивідуальною.

Обов’язково зверніть увагу на своє харчування. Влітку краще їсти малокалорійну їжу – фрукти, овочі та зелень. Вони поповнять запаси вітамінів та мікроелементів, які всі втрачають у спеку. Їсти треба невеликими порціями і в жодному разі не переїдати.

Перебувайте на вулиці тільки у безпечні години – до 11.00 або після 17.00.

Ще одне важливе правило – не змінюйте різко температурні умови. Різкий перехід з гарячої вулиці до кімнати з кондиціонером або купання у дуже холодній воді може спричинити судинний спазм.

Має значення і якість одягу – він має бути легким, з натуральних матеріалів. Бажано, щоб він був світлих тонів і мав вільний крій. Не варто також забувати про капелюх або косинку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні