Купуєте цілий кавун чи частинами? Не економте!

Этот материал также доступен на русском языке

арбуз, кавун
Ми продовжуємо рубрику «Читач пише». Авторами матеріалів, що публікуються тут, є ви, наші читачі.

Сьогодні пропонуємо вашій увазі лист Ірини Сергіївни Гицюк із Запоріжжя.

Купуєте кавун? Не економте

З газетою життя стає трохи легшим

«Читаю газету «На пенсії» вже 5 років і далі передплачуватиму її, так мені зручніше, ніж купувати. Те, що у вас на першій сторінці – «НА ПЕНСІЇ життя тільки починається» – це не про нас, українських пенсіонерів. Але з вашою газетою воно (життя) стає трохи легшим, ось за це вам дякую.

Рада появі у вас колонки «Читач пише». Ось і сама вирішила написати, коли прочитала статтю вашого кореспондента про те, що на базарі, пробуючи фрукту, можна підчепити небезпечний лептоспіроз. А я днями з лікарні виписалася, кілька днів пролежала у відділенні гастроентерології після отруєння кавуном.

Дуже кавуна захотілося…

Ні, не нітратами, просто дуже кавуна захотілося, а вони поки що дорогі, от я і купила на базарі половинку, обгорнуту в плівку. Солодкий, звичайно, але солодке моє життя вже назавтра закінчилося: біль у животі, блювання, кишковий розлад, температура підскочила. «Швидку» викликала, спочатку хотіли в інфекційку везти, але, на щастя моє, передумали, у звичайну поїхали. Відразу уколи, пілюлі всілякі.

Скільки я “заощадила” на половині кавуна

Лікар увімкнув мені калькулятор на телефоні і доручив підрахувати, скільки я заощадила на половині кавуна, і скільки піде на ліки в лікарні і після виписки. Мати Божа, страшно сказати! За словами мого лікаря, в кавунах, особливо на зрізах, у м’якоті можуть розвиватися небезпечні мікроби. З досвіду минулих років, він сказав, що багато отруєнь відбувається в результаті покупки розрізаних і упакованих у харчову плівку кавунів і динь.

Чим небезпечні кавуни під харчовою плівкою

Перед розрізанням навряд чи їх миють, і всі бактерії, які були на їх поверхні, потрапляють на м’якоть. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці, хоч і захищають їх від пилу, але створюють бактеріям ідеальні умови для швидкого розмноження: парниковий ефект на жарі, цукристість – і пішов процес. На прохання лікаря, син приніс із холодильника недоїдений кавун, і його віддали на перевірку на нітрати. Їх знайшли менше за норму.

Значить, ділюся гірким досвідом з іншими читачами вашої газети – щоб не хворіли «у щасливій старості».

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?