Паста чудово доповнить будь-які м’ясні та картопляні страви, вона також ідеально поєднується з макаронами. Можна додавати в будь-які перші страви і будь-які сметанні або йогуртові соуси.
Така паста може чудово зберігатися у холодильнику більше року.
Для її приготування знадобиться свіжий, тільки-но зірваний з грядки кріп разом зі стеблами (0,5 кг).
Приготування
- Кріп потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
- Нарізати на 3-4 частини та укласти в чашу блендера.
- Додати туди ж
20 г солі,
10 г цукру,
цедру половинки лимона,
2 ч. л. лимонного соку,
50 г очищеного часнику,
300 мл будь-якої рослинної олії.
- Всі компоненти подрібнити у блендері до однорідного пастоподібного стану.
- Готову ароматну пасту розливаємо в чисті 250 г баночки, залишаючи вільними 2-3 см до шийки.
- Зверху на пасту, в кожну баночку наливаємо олію шаром в один см і закручуємо кришками.
Вихід: 4 баночки по 250 мл чи 1 літр.