П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКомпот з абрикосів та апельсину

Компот з абрикосів та апельсину

Этот материал также доступен на русском языке
Літо - саме час компоту, освіжаючого напою, для якого фрукти або ягоди, «соло» або в суміші, відварюються в підсолодженій воді, остуджуються і потім настає час насолодитися ним.

Одна з головних переваг компоту – швидкість його приготування. Звичайно, це довше, ніж заварити чай, але не так вже й суттєво. Тим більше, можна навіть не чекати, доки він охолоне – гарячим теж смачно.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 500 г,
  • цукор – 1 склянка,
  • лимон зі шкіркою – одна четверта частина,
  • половина великого апельсина,
  • м’ята за смаком.

Приготування

  1. З абрикосів вийняти кісточки, а цитрусові нарізати кружальцями.
  2. У киплячу воду покласти цукор і коли вода закипить знову, кинути туди шматочки лимона та апельсина.
  3. Варити 5 хвилин, потім покласти абрикоси і варити ще 5-10 хвилин. За бажанням можна додати у компот м’яту.
  4. Вимкнути, накрити каструлю кришкою і дати настоятися. Пити охолодженим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні