Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБаклажани в медовому соусі

Баклажани в медовому соусі

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо вам оригінальний рецепт баклажанів, смажених у медовому соусі. Пікантна закуска сподобається любителям баклажанів і не лише.

Нещодавно ми пропонували вам рецепт баклажанів в аджиці, який можна використовувати і для заготівлі на зиму.

Інгредієнти:

баклажани – 600 г,
великий болгарський перець – 1 шт.,
лимонний сік – 50 г,
часник – 1-2 зубчики,
мед – 70 г,
вода – 50 г,
мелений коріандр – 1 ч. л.,
зелень та сіль – за смаком.

Приготування

  • Баклажани вимити, обрізати хвостики і нарізати кружальцями. Посолити і залишити на 10-15 хвилин, щоб вийшла гіркота.
  • Потім баклажани промити і промокнути паперовим рушником.
  • Швидко обсмажити в олії до рум’яної скоринки на сильному вогні. Ще раз промокнути паперовим рушником, щоб видалити зайву олію.
  • Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати кубиками.
  • У сковороду покласти пропущений через прес часник, мед, лимонний сік і воду. Довести до кипіння.
  • У соус додати солодкий перець, баклажани і тушкувати 5-10 хвилин.
  • Посипати зеленню, остудити і відправити у холодильник приблизно на годину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні