Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати паливні пелети для будинку на опалювальний сезон

Як вибрати паливні пелети для будинку на опалювальний сезон

Этот материал также доступен на русском языке
Паливні пелети – це гранули з різної сировини, якими опалюють приміщення за допомогою пелетних опалювальних приладів.

Якщо ви хочете паливні пелети купити вигідно, і щоб вистачило на весь опалювальний сезон, вам варто прислухатися до деяких порад щодо вибору даного виду палива https://baza-drov.com. ua/pelletyi/.

Які бувають паливні гранули

Дерев’яні:

  • Найчастіше замовляють пелети із сосни, вони добре горять, приємно пахнуть і за ціною досить демократичні. Пелети виготовляють з тирси та тирси соснових дров та виробів на пілорамі, якщо клас пелет – преміум, то в них не буде листя, багато кори та тонких гілок, а в основному чиста деревина. Завдяки здавлюванню при виробництві соснова смола не іскриться при горінні, так як це відбувається при опаленні сосновими дровами.
  • Паливні пелети з дуба також ефективні при опаленні житлових приміщень у зимовий сезон. Вартість їх така сама, як і соснових гранул. Паливо не розсипається завдяки високій температурі в екструдері, при якій виділяється лігнін із деревини та щільно склеює виріб. Пелети – екологічно чисті та не завдають шкоди навколишньому середовищу та, відповідно, здоров’ю мешканців будинку.

Агропелети:

  • Гранули з лушпиння соняшника застосовують частіше в будинках, де не живуть постійно люди, тому що під час згоряння вони виділяють специфічний запах, приємний не всім. Нічого шкідливого в цьому немає, але в приватному будинку вам навряд чи сподобається аромат олії, що підгоріла. А саме це ви відчуєте, коли пелети з соняшникового лушпиння тлітимуть у котлі.
  • Пелети із соломи – відмінний метод використання залишків сільськогосподарської промисловості. Вони менш теплотворні, ніж деревні та з соняшнику, але й найдешевші. Не мають такого вираженого запаху, як із лушпиння, тому ними можна опалювати будинки та котеджі.

Поради щодо використання паливних пелет

  1. Виберіть спочатку пелетний прилад, щоб не встановлювати пелетний пальник окремо на інший апарат.
  2. Замовляйте стільки пелет, скільки зможете використовувати за один сезон, оскільки вони схильні підмокати у сирому приміщенні. Якщо ж у вас сухе місце для зберігання, і ви впевнені, що ніщо не намокне, то купити пелети можна на користь стільки, скільки зможете сплатити.
  3. Гранули мають діаметр 6 мм або 8 мм. Щоб визначитися з вибором, варто прочитати в паспорті опалювального обладнання, який діаметр краще використовувати, щоб сипуча здатність була оптимальною.

Де купити пелети дешево?

На сайті компанії База Дров https://baza-drov.com.ua, можна вигідно купити будь-яке тверде паливо, в тому числі і пелети з доставкою в день замовлення. Зручні методи оплати товару на будь-який смак допоможуть вам швидко оформити заявку та отримати паливо вдома.

Успішних покупок та тепла в будинку!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні