No menu items!
Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯк правильно обрати соняшник під Гранстар – поради для високого врожаю

Як правильно обрати соняшник під Гранстар – поради для високого врожаю

Сільгоспвиробники використовують на своїх полях різні способи і технології вирощування соняшника, проте саме під Гранстар – є найбільш популярною. А все тому, що цей метод підходить для вирощування соняшника у будь-яких регіонах нашої країни. Він ефективний проти великої кількості бур’янів, а також не вимагає рясних поливів, що особливо важливо у посушливих областях.

Для того, аби підібрати посівний соняшник під Гранстар варто визначитися з сортами, адже саме вони – запорука високої врожайності. Звісно, при дотриманні агротехніки.

Чому вигідно вирощувати соняшник під Гранстар

Якщо говорити простими словами, то культивування соняшника під Гранстар має на меті сівбу гібридів, які на генетичному рівні стійкі до гербіцидів групи трибенурон-метил. Це значить, що препарати, виготовлені на його основі не шкодитимуть посівам, не пригнічуватимуть їх. А ще, насіння не накопичуватиме в собі шкідливі речовини.

Велика перевага є й у тому, що гербіциди не залишаються у ґрунті, що часто спостерігається при внесенні препаратів безпосередньо у землю.

Вирощуючи соняшник під Гранстар, сільгоспвиробник має змогу отримати середню врожайність на рівні 35-40 ц/га, а це достатньо конкурентоздатний показник. Обрати високоврожайні сорти можна, наприклад, на сайті agro-sector.com.ua, де представлено широкий асортимент насіння.

Окрім високого потенціалу у соняшникового насіння під Гранстар є й інші плюси. Серед яких:

  • висока посухостійкість;
  • швидко пристосується до будь-яких умов вирощування;
  • належна стійкість до грибкових хвороб та інших інфекцій.

Варто зазначити, що Гранстар допомагає економити, адже його можна внести у менших дозах, ніж інші гербіциди, при цьому він не втрачає своєї ефективності та дієвості.

Сорти, які не залишать без врожаю

Є безліч гібридів, які можна вирощувати у технології Гранстар. З найкращої сторони себе зарекомендував соняшник української селекції Гранд Адмірал. Цей гібрид належить до великонасінних і найбільш пристосований до посушливих регіонів нашої країни. Можна вирощувати у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Для посіву в південних регіонах підходить і гібрид Рона, який характеризується високою стійкістю до шести рас заразихи і до борошнистої роси.Стійкість проти 7 рас заразихи і 8 рас вовчка має гібрид сербської селекції Санрайз. Це справжня знахідка для фермерів.Заслуговує на увагу і гібрид Шенон. Він ідеально підходить для вирощування у Черкаській, Вінницькій та Донецькій областях.

Гарною врожайністю і стійкістю до бур’янів потішить і сорт Флокс. Він швидко стартує, добре росте і дає гарні результати.

Це лише незначна частина гібридів, які можна вирощувати під Гранстар. Ви обов’язково знайдете свій гібрид, який здивує рекордними врожаями.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні