Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо легко і смачно: 4 оригінальні страви з кабачків

Готуємо легко і смачно: 4 оригінальні страви з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
Страви з кабачка не тільки економні, а й корисні. Завдяки вітамінам і мікроелементам, що містяться в цьому овочі, кабачок незамінний для людей із захворюваннями серцево-судинної системи. З нього здебільшого готують оладки, смажать у клярі або додають у овочеве рагу.

Кожна господиня має свій рецепт. Пропонуємо урізноманітнити ваш раціон незвичайними кабачковими стравами.

Запечені кабачки зі сметаною

Кабачки (невеликі) – 5 штук, сметана – 500 грамів, яйця – 3 штуки, вершкове масло – 2 столові ложки або 50 грамів, зелень, часник, сіль, перець і олія – за смаком.

Кабачки промити і нарізати кружальцями завтовшки близько сантиметра. Посипте кабачки сіллю з перцем і залиште на 10-15 хвилин.

У цей час помити й нарубати зелень. Часник пропустити через прес. Все це змішайте зі сметаною та яйцями. Має вийти однорідна вершково-яєчна маса.

Обсмажити кабачки на олії по 1-2 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.

Потім викласти кабачки спочатку на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру, а потім у змащену вершковим маслом форму для запікання.

Залити кабачки сметаною із зеленню і відправити на 20-30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Кабачкова піца

Кабачки – 2 штуки, яйце – 1 штука, помідор – 1 штука, твердий сир – 100 грамів, куряча грудка – 1 штука, вершкове масло – 2 столові ложки, кріп, петрушка та зелена цибуля – по 1 пучку, борошно – 5 столових ложок, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, сіль і перець – за смаком.

  • Кабачки помити і натерти на великій тертці. Віджати м’якоть, щоб позбутися соку. Змішати терті кабачки з яйцем, дрібно нарубаною зеленню і просіяним борошном. Суміш посолити і поперчити.
  • Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати сухарями.
  • Викласти до неї кабачкове тісто. Товщина має бути приблизно 1 сантиметр.
  • Зверху викласти порізане відварене куряче філе (можна замінити на ковбасу) і скибочки помідора.
  • Посипати тертим сиром і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.

Кабачковий омлет «Фритата»

Кабачок – 1 штука, болгарський перець – 1 штука, цибуля – 1 штука, яйця – 4 штуки, молоко – половина склянки, олія – 2 столові ложки, зелень, сіль і перець – за смаком.

  • Кабачок і перець нарізати тонкою соломкою, цибулю – дрібними кубиками, зелень – порубати.
  • Обсмажити на олії цибулю. Коли вона стане м’якою, додати до неї кабачки, посолити і поперчити. Накрийте сковороду кришкою і смажте ще 2-3 хвилини.
  • У цей час збити яйця з молоком. Додати до них зелень та перець. Сумішшю, що вийшла, залити кабачки.
  • Можна засмажити омлет на повільному вогні на сковороді, а можна відправити на 15-20 хвилин у духовку.

Мариновані кабачки з медом

Кабачки – 2 штуки, часник – 2-3 зубчики, кріп – 1 пучок, олія – 6 столових ложок, столовий оцет – 2-3 столові ложки, мед – 2 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, перець горошком – за смаком.

Кабачки промити і нарізати тонкими скибочками, засипати сіллю і залишити на 20–30 хвилин.

Приготувати маринад: змішати подрібнений часник, кріп, перці, оцет, оливкову олію і мед.

Злити з кабачків сік, що виділився, залити маринадом і поставити в холодильник на 2-3 години, а краще – на ніч.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні