П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯгідний сезон: що приготувати з малини

Ягідний сезон: що приготувати з малини

Этот материал также доступен на русском языке
Малина, чорниця і смородина благотворно впливають на наш організм і навіть допомагають при деяких хворобах. Як зберегти їх корисні властивості під час приготування?

Малина: смачні ліки

Взагалі малину можна їсти замість таблеток – в ній міститься саліцилова кислота, яка має жарознижувальний ефект. Також у ягоді міститься вітамін С, велика кількість вітамінів групи В та А, марганець, кальцій, залізо, фосфор, натрій, хром, цинк.

Плоди малини навіть після термічної обробки зберігають свої корисні властивості: сприятливо впливають на роботу серця, зменшують запалення і протидіють інфекціям.

Холодний десерт «Малинова хмара»

Малина – 400 грамів, вершки – 200 грамів, цукор – 100 грамів, желатин – 2 чайні ложки.

  • Розм’якшити желатин у холодній воді.
  • Вершки збити із цукром.
  • Додати малину і желатин і добре перемішати до отримання однорідної маси.
  • Перелити суміш у форму і поставити у холодильник на кілька годин, щоб десерт застиг.

Подавати десерт у холодному вигляді.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні