Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіКомпенсація ремонту житла. Кого перевірятимуть?

Компенсація ремонту житла. Кого перевірятимуть?

Этот материал также доступен на русском языке
Для людей, чиє житло постраждало або було зруйноване під час воєнних дій, діє програма «єВідновлення». Вона передбачає виділення компенсації у розмірі до 200 тисяч гривень.

Гроші приходять на банківську картку. Розрахуватися нею можна лише у певних торговельних точках і за певні товари або послуги (див. «Пенсійну телепрограму» №22, стор. 1*).

Уряд вирішив перевіряти, як використовуються кошти, що виділяються на купівлю будівельних матеріалів і проведення ремонтних робіт.

Перевірка (верифікація) буде вибірковою: її проходитимуть не менше 5% осіб, які отримали компенсацію за останні 30 днів.

При цьому спеціально створена комісія зобов’язана провести обстеження об’єкта і зробити висновки.

Повернення коштів при незадовільному висновку комісії поки що законодавством не передбачено.

Нагадаємо, що кошти можна отримати лише на відновлення житла, яке розташоване на підконтрольній Україні території і не було відремонтовано власником раніше за власні гроші.

Використати компенсацію від держави треба протягом року.

ВАЖЛИВО! Компенсацію за зруйноване житло зможуть отримати також мешканці районів, підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС.

За словами прем’єр-міністра Шмигаля, механізм буде аналогічним до програми «єВідновлення», тільки подавати заяву потрібно не через «Дію», а через органи місцевого самоврядування. Технічні обстеження пошкоджених приміщень проводитимуть 15 спеціалістів, які будуть направлені до зони лиха із десяти регіонів України.

  Для людей, чиє житло постраждало або було зруйноване під час воєнних дій, діє програма «єВідновлення». Вона передбачає виділення компенсації у розмірі до 200 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні