Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо допоможе позбутися комарів?

Що допоможе позбутися комарів?

Этот материал также доступен на русском языке
Всім добре літо, та тільки комарі можуть завдати чимало клопоту і зіпсувати найромантичніший вечір чи сімейну урочистість на свіжому повітрі.

Існує безліч різних ефективних засобів для боротьби з цими комахами, проте багато хто побоюється використовувати їх у зв’язку з побоюваннями їхньої шкоди для здоров’я. Крім того, існує інформація про побічні ефекти деяких компонентів, що входять до їх складу.

Існують і більш безпечні методи та засоби для боротьби з дратівливими комахами. Серед них – різні ефірні олії, що відлякують комарів, а також деякі види рослин та квітів.

Що допоможе позбутися комарів?

Суха гвоздика

Склянкою холодної води залийте 5 г прянощів, доведіть до кипіння і продовжуйте томити відвар під кришкою 15-20 хвилин. Після того, як настій охолоне, залийте його в пульверизатор, додайте трохи одеколону або горілки, струсіть і розпорошіть на тіло і одяг.

Ваніль

У 1 літрі холодної води розчиніть пакетик ванілі, влийте в пульверизатор і розпорошіть на шкіру та одяг. Приємний солодкий запах відлякує комарів.

Полин

 

Гірка рослина чудово відлякує комах. Можна зробити настій з полину і змащувати їм шкіру. А можна просто нарвати полину і розкласти його у дворі або в домі.

Ефірні олії

Допомагають позбавитися комарів олія чайного дерева, лаванди та евкаліпта. Змішайте частину дитячого крему з кількома краплями однієї з цих олій і нанесіть на шкіру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні