Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк підготуватися, щоб здати аналіз крові та отримати точний результат

Як підготуватися, щоб здати аналіз крові та отримати точний результат

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати точні аналізи, необхідно дотримуватись деяких правил. Важливо знати, що 90% достовірності аналізу залежить від дотримання правил забору біоматеріалу та своєчасності доставки до лабораторії. 

І якщо частина відповідальності лежить на медиках, то на долю пацієнтів припадає не менша відповідальність.

Як підготуватися, щоб здати аналіз крові?

  • Загальний аналіз крові потрібно здавати натще у першій половині дня – з 8.00 до 12.00. За добу до здачі аналізів слід уникати прийому алкоголю, фізичних та емоційних навантажень. Вечеря напередодні аналізу має бути легкою, без жирної їжі.

  • Мінімум за дві години до здачі крові не можна курити, робити будь-які фізіотерапевтичні процедури та інструментальні дослідження, масаж, займатися фізичним навантаженням.

  • Пити можна лише мінеральну воду без газу, але не чай та каву.

  • Якщо треба простежити розвиток лабораторних показників у поступовій динаміці, то аналізи треба здавати у одних і тих самих умовах – одночасно і в одній і тій самій лабораторії.

  • Якщо ви приймаєте якісь ліки, перед здаванням аналізу потрібно повідомити про це медсестру.

  • Особливих правил слід дотримуватися, якщо здаєте аналіз на глюкозу. З часу останнього прийому їжі має пройти від 12 до 16 годин. Не можна вживати алкоголь, треба уникати фізичних та психоемоційних навантажень. Перед відвідуванням лабораторії також не можна чистити зуби, пити чай або каву. За добу до аналізу необхідно відмінити сечогінні препарати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні