П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо допоможе позбутися мошок у хаті

Що допоможе позбутися мошок у хаті

Этот материал также доступен на русском языке
Від настирливих дрібних мошок не втекти ні взимку, ні влітку. Вони з'являються в будинку ніби звідки і окупують найчастіше кухню. Ви вирушаєте перекусити - і натикаєтеся на хмарку мошкари. Втомилися терпіти?

Фруктова пастка

Невеликий шматочок яблука або апельсина помістіть у банку або склянку. Замість кришки зверху покладіть аркуш паперу з невеликою дірочкою або натягніть на банку харчову плівку і зробіть отвори зубочисткою (достатньої величини, щоб мошки могли пролізти). Мошок привабить фруктовий запах і вони опиняться у пастці.

Мило та оцет

У банку налийте трохи води, додайте столову ложку оцту та чайну ложку рідкого мила або засоби для миття посуду. Перемішайте суміш і поставте банку в місці скупчення комах. Мошок привабить аромат оцту і вони виявляться у пастці.

Трави

 Візьміть на вибір базилік, розмарин, лимонний чебрець або м’яту. Декілька гілочок будь-якої трави заваріть в 500 мл води і дайте настоятися. Процідіть і додайте столову ложку спирту чи горілки. Готовим розчином обприскуйте місця, де багато мошок.

Гвоздика

Залийте склянкою окропу 5 г меленої гвоздики і протягом 2 годин потримайте на повільному вогні. Насичений запах відвару, що вийшов, швидко виганяє мошок з приміщення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні