Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк боротися з алергією, чим корисний чайний гриб та інші рецепти наших...

Як боротися з алергією, чим корисний чайний гриб та інші рецепти наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо щось захворіло, ми не завжди поспішаємо на прийом до лікаря. Часто використовуємо вже перевірені засоби, щоб позбутися прикрої недуги або звертаємося за порадою. Наші читачі щедро діляться своїм досвідом та рецептами народної медицини.

Про засоби боротьби з алергією

«Навесні природа розквітає, але це не всіх тішить. Наприклад, алергіків. Якщо симптоми виражені не яскраво і не треба приймати ліки, можна скористатися засобами народної медицини.

  • Настій квіток аптечної ромашки. Столову ложку квіток залити склянкою окропу, настояти 20-30 хвилин. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день.

  • Лляна олія, настояна на листі лавра. Взяти 30 грамів листя лавра і залити їх 200 грамами олії. Посудину щільно закрити і прибрати на 10 днів у темне місце. Після цього процідити отриманий розчин і змащувати місця почервоніння. Цю олію можна закапувати в ніс при алергічному риніті.

Застосування ромашки та лаврового листа, звичайно ж, передбачає відсутність алергії на них. Лікарі -алергологи радять дотримуватися дієти і по можливості мінімізувати взаємодію з алергеном. А після перебування на вулиці – обов’язково мити голову і приймати душ.

Лариса Ж., м. Тернопіль»

Чим корисний чайний гриб?

«Хочу нагадати про давно забутий напій – настій чайного гриба. Свого часу захоплення ним було схоже на епідемію, і не дарма. Напій із чайного гриба допомагає при гіпертонії, при шлунково-кишкових захворюваннях та проблемах опорно-рухового апарату. Він дуже корисний людям похилого віку, тому що зменшує вміст холестерину в крові, а значить – кров краще циркулює і не провокує судинних захворювань.

Для приготування напою гриб заливаю теплим солодким чаєм. Через 5-6 днів зливаю готовий напій і п’ю. Гриб промиваю кип’яченою водою і знову заливаю солодким чаєм.

Наталія, Чернівецька обл.» 

Якщо турбує сідничний нерв

«У лютому в мене запалився сідничний нерв: ні сидіти, ні стояти не могла. Звичайно, насамперед я звернулася до лікарів і отримала список призначень. А щоб процес одужання йшов швидше, робила компреси та розтирання.

· Для розтирання використовувала лист агави. Це квітка, схожа на кактус. Рецепт такий: зрізати лист агави ближче до стовбура, розрізати його вздовж стебла і натиратися цими половинками двічі-тричі на день. Після процедури необхідно обов’язково утеплити проблемне місце.

· Якщо немає агави, візьміть свіжий корінь хрону. Подрібніть його і додайте стільки ж тертої картоплі. Змастіть місце, яке болить, олією і прикладіть приготовлену суміш. Утепліть.

Робити такі процедури можна до зникнення неприємних симптомів. Я вже одужала, і вам бажаю не хворіти.

Олена Валеріївна, м. Львів»

Як позбутися п’яткової шпори?

«Шпори на п’ятах та підошвах можна прибрати оцтовою кислотою. Як це зробити?

У банку з-під майонезу (200 мл) треба опустити ціле сире яйце і залити оцтовою есенцією. Накрити кришкою і поставити в темне місце на два тижні. За два тижні спробувати проколоти яйце виделкою. Якщо воно легко проколюється, потрібно виделкою розчавити яйце, додати 50 грамів вершкового масла і добре розмішати. Цією сумішшю змащувати п’яти або підошви вранці та ввечері. За місяць шпори зникнуть.

Олег Р., м. Ізмаїл, Одеська обл.»

Стулки квасолі допоможуть суглобам

«Сухі плоди квасолі – звичайна страва на нашому столі. І не дивно: вони корисні та поживні. А за кордоном віддають перевагу зеленим стулкам квасолі – з ними часто готують різні салати. А у нас зелені стулки сушать і активно застосовують у народній медицині: при захворюваннях сечового міхура, шлунково-кишкового тракту, для відновлення сольового обміну. А ще вони допомагають при терапії ревматизму.

Приготуйте такий відвар: 3-5 чайних ложок сушених стулок квасолі залийте літром води і проваріть протягом години на повільному вогні. Після відвар слід процідити і охолодити. Приймати по 100 мілілітрів тричі на день.

Олена, м. Трускавець, Львівська обл.»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні