Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи можна пити мінеральну воду щодня: як це позначиться на здоров'ї

Чи можна пити мінеральну воду щодня: як це позначиться на здоров’ї

Этот материал также доступен на русском языке
Людина не може існувати без води. Лікарі рекомендують пити від двох літрів води на день для правильної роботи всіх систем організму. Але мало хто замислюється, яку воду можна пити щодня, а яка може вважатися справжніми ліками, які варто вживати за рекомендацією лікаря.

Мінеральною називається така вода, в якій є розчинені солі, мікроелементи і біологічно активні речовини. Усі мінеральні води мають схожий хімічний склад і відрізняються лише кількістю корисних речовин.

Мінеральна вода буває:

  • столова – її можна пити щодня і готувати на ній їжу;
  • лікувально-столова – без призначення лікаря її можна пити тільки тим, у кого немає захворювань шлунка;
  • лікувальна – її не можна пити без медичних показань. Наприклад, у деяких видах лікувальних мінеральних вод дуже висока концентрація натрію. І при гіпертонії та проблемах з нирками вживання такої води категорично протипоказане.

Що стосується звичайної столової, то для її вживання жодних обмежень і протипоказань немає. Нормою вважається півтора літра рідини на добу.

При цьому пам’ятайте, що безпечною є лише негазована вода, а воду з газом краще не вживати. Ну, а кількість мінеральної води, яку можна випивати особисто вам, потрібно про всяк випадок обговорити з лікарем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні