Вівторок, 19 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТонкощі пишного бісквіту: чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто

Тонкощі пишного бісквіту: чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Як приготувати бісквітне тісто в домашніх умовах? Таке питання виникає, коли виникає бажання навчитися готувати повітряне тісто самостійно, робити з нього домашні бісквітні торти, щоб назавжди відмовитися від готових бісквітів.

Чи вмієте ви замішувати бісквітне тісто?

Бісквітне тісто складається з яєць, цукру та борошна. Його не замішують (як, наприклад, дріжджове), з ним чинять по-іншому. Яйця та цукор перед з’єднанням з борошном потрібно ретельно збити разом. Для кращого ефекту білки та жовтки збивають окремо.

  • Спочатку збивають із цукром жовтки. У теплому вигляді це зробити легше, тому можна додати чайну ложку гарячої води.
  • Білки збиваються в охолодженому вигляді. Збиті білки мають добре тримати форму, а на дні посудини з ними не має бути ані краплі рідини.
  • Збиті білки та жовтки з’єднують у одній посудині з борошном. Це треба робити не за допомогою міксера, а лопаткою або ложкою. Причому перемішувати треба обережно, рухами лопаткою знизу нагору, намагаючись не пом’яти білки.
  • Щойно маса стане практично однорідною, перемішування припиняють.

При тривалому перемішуванні бульбашки повітря лопаються, тісто осідає. Вироби з такого тіста погано піднімаються, залишаються непропеченими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно замішувати пісочне тісто та як правильно замісити дріжджове тісто, щоб здивувати всіх.

Нове на сайті