Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯкі бувають кухонні крани

Які бувають кухонні крани

Этот материал также доступен на русском языке
Кран на кухню щодня зазнає значних навантажень. Саме тому при виборі цього елемента сантехніки потрібно віддавати перевагу зносостійкому, міцному та максимально зручному у використанні варіанті.

Правильний вибір кухонного змішувача є гарантом його надійності та безперебійної роботи на багато років. Отже, до процесу купівлі змішувача потрібно підходити з особливою уважністю, заздалегідь ознайомившись із деякими критеріями, які допоможуть зробити правильний вибір сантехнічного приладу, можна відвідати магазин https://homemarket.ua/ store/smesiteli/smesiteli/use_descr=for-kitchen, щоб мати більше уявлення про асортимент та ціни.

Особливості

По-перше, кухонні змішувачі зазвичай мають більшу висоту та інший вигин, у порівнянні з сантехнікою для ванної кімнати. Це визначається тим, що на кухні часто використовується посуд великих розмірів, а наявність високого виливу сприяє наповненню кухонного начиння рідиною. По-друге, радіус обертання крана у змішувачів для кухні значно більший, ніж у виробів для ванної кімнати. Це спрощує виконання щоденних кухонних справ та догляд за умивальником.

До основних характеристик кухонного змішувача можна віднести:

  • матеріали для виготовлення;
  • форми виливів;
  • види механізмів;
  • розміри та дизайни.

Перейдемо до розгляду основних характеристик кухонних змішувачів, починаючи з геометрії виливу. Багато користувачів не приділяють особливої уваги даному моменту, проте форма виливу багато в чому відіграє вирішальну роль для зручності використання сантехнічного елемента.

Від геометрії виробу залежить зручність у процесі виконання інших повсякденних завдань на кухні. Розрізняють кілька основних видів змішувачів для кухні за типом виливу:

  • Кухонний змішувач, що має на увазі високий вилив, є найзручнішими й функціональнішими моделями кранів. Це дозволяє максимально використовувати простір між краном та раковиною. Також особливістю такого крана є полегшення наповнення чаші фільтра для води або глибоких ємностей.
  • Горизонтальний вилив – це відмінне рішення для малогабаритних кухонь. Такий варіант ідеально підходить для глибоких раковин, відрізняється простою та зручністю у використанні.
  • Короткий вилив підійде для виконання простих завдань на кухні. Установка такого крана в основному здійснюється у центральній частині раковини. Особлива зручність притаманна перших двох варіантів. Крім того, вироби можуть мати круглу або плоску форму, але за характеристиками вони не відрізняються один від одного. Доглядати їх також однаково просто. Під час вибору оптимального рішення слід керуватися особистими уподобаннями.

Різновиди: тип змішування

На сучасному ринку представлені різні види змішувачів, які відрізняються ціною та характеристиками:

  1. Крани одноважільні укомплектовані лише однією ручкою, за допомогою якої можливе регулювання напору і температури води.
  2. Змішувачі двоважільного типу представлені у вигляді стандартних варіантів з наявністю двох важелів. Щоб настроїти потік, потрібно прокручувати обидві ручки.
  3. Безконтактні крани починають подавати рідину при наближенні ним рук. Температурні показники можна заздалегідь налаштувати на спеціальному блоці.

На сьогодні основою для виготовлення змішувачів є у вигляді латунних, бронзових, мідних, керамічних, силумінових, пластикових варіантів.

Деякі варіанти можуть бути покриті хромовим, мідним або іншим покриттям, навіть гранітом з метою захисту крана від корозійних утворень. Для таких змішувачів характерний акуратний зовнішній вигляд та універсальність, підходять для різних кухонних дизайнів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні