Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляСонячне затемнення: коли чекати і як воно може вплинути на нас?

Сонячне затемнення: коли чекати і як воно може вплинути на нас?

Этот материал также доступен на русском языке
У четвер, 20 квітня, відбудеться незвичайне астрономічне явище - гібридне сонячне затемнення. Цього року це перше сонячне затемнення.

Астрологи попереджають, що воно може вплинути на нашу поведінку, самопочуття і навіть долю.

Що таке гібридне сонячне затемнення?

Це рідкісне астрономічне явище, під час якого одне й те саме сонячне затемнення в одних частинах Землі видно, як повне, а в інших – як кільцеподібне. Повне затемнення відбувається, коли Місяць точно збігається з розміром Сонця, а кільцеве – якщо Місяць закриває центральну частину Сонця, залишаючи яскраве кільце навколо.

Востаннє гібридне затемнення спостерігалося 8 квітня 2005 року, наступне буде 30 квітня 2041 року. Цього року воно відбудеться 20 квітня о 6.17 за київським часом і триватиме 1 хвилину 16 секунд. Однак побачити астрономічне явище зможуть не всі жителі планети, а лише у деяких районах Індійського і Тихого океанів. В Україні спостерігати за затемненням теж не вийде.

Як затемнення може вплинути на здоров’я?

На думку астрологів, сонячне затемнення може впливати на наше здоров’я. Метеочутливі люди можуть відчувати слабкість, головний біль, безсоння і тривожність, також у цей період підвищується ризик серцево-судинних захворювань. Тому в день сонячного затемнення краще відкласти всі справи і відпочити.

Крім того, астрологи не рекомендують підстригати волосся, щось планувати, займатися ремонтом, давати гроші у борг.

Яким знакам Зодіаку пощастить?

Хоч сонячне затемнення і може бути «небезпечним» для нашого самопочуття, проте деяким знакам Зодіаку воно принесе успіх.

ОВЕН. У тих, хто переживав через житлову площу і хотів кудись переїхати, все вирішиться.

ТЕЛЬЦІ. Зірки говорять, що сонячне затемнення принесе вам фінансову стабільність і додатковий дохід.

БЛИЗНЮКИ. У вас вирішиться якась важлива проблема, яка не давала спокою. Відремонтуєте техніку або усунете конфлікт з близькими.

ТЕРЕЗИ. Ті, хто працює або щось планує, – чекайте на позитивні зміни. Після 20 квітня отримаєте добру новину про членів родини.

КОЗЕРІГ. Затемнення принесе вам добре самопочуття та емоційне благополуччя. У вас є шанс подбати про себе і зцілитися.

Решті знаків Зодіаку астрологи радять бути обережними, щоб не потрапити в якусь неприємність. Уникайте непотрібних суперечок і не робіть необдуманих покупок.

Календар затемнень у 2023 році

  • 20 квітня – сонячне затемнення.
  • 5 травня – місячне затемнення.
  • 14 жовтня – сонячне затемнення.
  • 23 жовтня – місячне затемнення.

Нове на сайті