Однак цієї весни Україна проходить пік цін, зокрема, на цибулю (він зараз коштує 55 гривень за кг) та моркву (45 гривень).
За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, на те є об’єктивні причини.
- Перша: через енергетичну кризу не вдалося зберегти більшу частину врожаю.
- Друга: багато овочів, насамперед, цибуля та морква, вирощувалися в Херсонській та Запорізькій областях і через окупацію їх не змогли доставити споживачеві.
Для стабілізації цін аграрії планують збільшити посівні площі під цибулю, моркву та інші овочі, завдяки чому очікується більший урожай.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що українцям обіцяють нові ціни на цибулю – до чого готуватись.