Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям обіцяють нові ціни на цибулю – до чого готуватись

Українцям обіцяють нові ціни на цибулю – до чого готуватись

Этот материал также доступен на русском языке
Цибуля в Україні виявилася однією з найбільш дефіцитних овочів, ціни давно переступили позначку 50 гривень і продовжують зростати, а деякі види коштують понад 100 гривень за кілограм.

Українців лякають новими цінами і тим, що цибуля й надалі дорожчатиме, але що з цього приводу думають експерти.

Насамперед варто зазначити, що експерти впевнені, що цього року ринок цибулі в Україні стабілізується. На міжнародному ринку цибулі також відбуваються позитивні зміни: зростання посівних площ під овочем у Нідерландах, а також відбулося перепідписання контрактів з країнами Південної Африки та Європи.

Про це розповіла президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса.

«В Україні, а саме в західних областях, де зазвичай не вирощують цибулю, сьогодні переходять на її вирощування. Ринок добрив стабілізувався і вже не виникає підвищення цін. Також не було дефіциту із посадковим матеріалом, фермери мали змогу отримати посівний матеріал як українського виробництва, так і іноземного», – зазначила Юліанна Мусса.

За словами експерта, найпопулярнішими сортами цибулі для вирощування в Україні є Радар Ф1, Шекспір, Штутгарт, Сеншуй, Еллан. Також Асоціація виробників часнику реалізує для виробників насіннєвий матеріал цибулі-шалоту нідерландської селекції.

«Щодо ціни на цибулю, то вона зменшиться, коли почнуть збирати новий урожай, а це вже за місяць. Тому вже цієї весни очікується, що ціни на цибулю впадуть, і ринок стабілізується. Звісно, цибуля не може коштувати, як минулого року, але й не досягне такої пікової позначки, як цього року», — прогнозує експертка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що українців здивували цінами на гречку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні