Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк стежити за зубами, щоб у вас була гарна усмішка та здорові...

Як стежити за зубами, щоб у вас була гарна усмішка та здорові зуби?

Этот материал также доступен на русском языке
Гарні зуби – це обов'язковий атрибут життєрадісної, приємної у спілкуванні людини. Посмішка людини може підняти оточуючим настрій, привернути до себе співрозмовника, передати те, що часто складно сказати словами.

Головна причина проблем із зубами – це виникнення зубного нальоту. Його складно позбутися навіть за допомогою дорогих щіток і рідин для полоскання рота. Але є секрети, які допоможуть зберегти здоров’я зубів.

Чистіть всю порожнину рота

Бактерії активно накопичуються на щоках та язику, тому чистити треба не лише зуби. Робіть це з ранку та ввечері, для кращого ефекту – після кожного прийому їжі. Якщо чистити зуби щоразу після їжі немає можливості, то просто ретельно полощіть рот.

Регулярно  міняйте зубну щітку та пасту

Міняти щітку також треба після перенесених захворювань. Купуйте різні пасти, оскільки зуби звикають до набору інгредієнтів і перестають сприймати їх.

Користуйтеся зубною ниткою

Щітка не може повністю очистити порожнину рота, особливо у важкодоступних місцях. Тому для видалення нальоту та залишків їжі використовують зубну нитку. Нею потрібно користуватися щодня, тому що залишки їжі та зубний наліт призводять до карієсу. Очищати зуби можна лише плавними рухами, різкі зашкодять ясен.

Відвідуйте стоматолога

Навіть якщо проблем із зубами немає, потрібно відвідувати лікаря: він проведе профілактичний огляд і запобігатиме розвитку захворювань порожнини рота. Також раз на рік (або хоча б раз на два роки) рекомендується звертатися по професійне чищення зубів. Ця процедура позбавляє зубного нальоту і каменю, запобігає появі та розвитку карієсу.

Вживайте менше кислих продуктів та цукру

Для зубів небезпечними є карамельки та льодяники, а також газовані напої. Кислоти також містяться у свіжих фруктових соках, тому після них бажано прополоскати рот кип’яченою водою. Зуби темніють від чаю та кави, але чай зміцнює зубну емаль, а кава має антибактеріальну дію.

Правильно харчуйтеся 

Їжте продукти, що містять вітамін Д (яйця, морську рибу, м’ясо птиці). Також не обійтися без кальцію, який міститься у чорному чаї та рибі. За призначенням лікаря у певні періоди можна приймати вітамінно-мінеральні комплекси та біодобавки.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні