П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРавіолі: секрети приготування італійських пельменів

Равіолі: секрети приготування італійських пельменів

Этот материал также доступен на русском языке
Равіолі - це знаменита італійська страва, що зовні нагадує вареники або пельмені. Вони бувають квадратної, овальної або круглої форми і готують їх з різною начинкою. Подають равіолі з різноманітними соусами.

На заході ця страва настільки популярна, що щорічно 20 березня відзначається Національний день равіолі. Спробуйте приготувати її і ви.

Тісто для равіолі

Традиційно тісто для равіолі роблять на яйцях і борошні з твердих сортів пшениці. Італійці замішують його лише руками. Якщо сталося так, що тісто надто сухе, то додають жовток або ложку води і добре вимішують. Тісто зазвичай обмотують харчовою плівкою і відправляють у холодильник на 30 хвилин. Після цього воно стане м’якшим і податливішим. Потім його розрізають на дві або чотири порції й дуже тонко розкочують.

Незвичайна форма

Ще один секрет приготування равіолі полягає у їхній формі. Якщо пельмені та вареники ліплять руками, акуратно защипуючи пальцями краї, то для приготування равіолі купують спеціальну форму або фігурний ніж. В результаті у виробів виходять фігурні краї – квадратні, круглі, овальні, трикутні, у формі серця та інші.

Але можна обійтися без спеціальної форми. На один тонкий пласт тіста чайною ложкою розкласти начинку. Між гірками залишити невелику відстань – десь 3-4 сантиметри. Начинку накрити другим тонким листом тіста. Обережно ребром долоні притиснути відстань між рядами з начинкою. І звичайним ножем вирізати квадратики. Для кращого закріплення придавити краї равіолі виделкою.

Яку начинку беруть?

Равіолі можуть бути як самостійною стравою, так і гарніром. Крім того, їх роблять з різними начинками. Бувають м’ясні, рибні, овочеві, фруктові, сирні равіолі. Якщо в равіолі солодка начинка (фрукти або навіть шоколад), то вони одразу перетворюються на дуже смачний та оригінальний десерт.

Класичні равіолі з фаршем

Борошно пшеничне – 200 грамів, яйця – 2 штуки, олія – 1 столова ложка, м’ясний фарш (на ваш вибір) – 250 грамів, цибуля – 1 штука, сіль і спеції – за смаком.

  • Борошно просіяти у глибоку миску. Зробити поглиблення, вбити яйця, додати сіль і ложку олії. Замісити круте тісто, воно має бути гладким та пружним. Борошна може знадобитися трохи більше, дивіться по тісту. Готове тісто покласти у пакет і дати відпочити йому 30-40 хвилин, можна помістити у холодильник.
  • У фарш додати дрібно нарізану цибулю, сіль та спеції, добре перемішати руками.
  • Тісто розділити на 4 рівні частини і розкотити дуже тонко. На два листки тіста чайною ложкою викласти фарш рівними рядами, але так, щоб між начинкою залишився проміжок. Накрити тісто з фаршем рештою листів. Обережно ребром долоні придавити трохи тісто між начинкою. Ножем нарізати тісто на квадратики і виделкою придавити краї равіолі.
  • Довести воду до кипіння, посолити, влити трохи олії й варити равіолі 5-7 хвилин. Готову страву подати з вершковим маслом та зеленню.

 Пісні равіолі з грибами

Пшеничне борошно – 200 грамів, вода – 6 столових ложок, печериці – 300 грамів, картопля – 3-4 штуки, часник – 1 зубчик, куркума, рослинна олія, італійські сушені трави, петрушка, сіль та перець – за смаком.

  • Змішати воду, олію, сіль і куркуму. Потроху у суміш додати борошно і замісити круте тісто. Обмотати харчовою плівкою і відправити у холодильник на 30 хвилин.
  • Картоплю почистити, відварити і зробити пюре. На сковороду налити олію і покласти в неї зубчик часнику. Обсмажити часник пару хвилин і додати дрібно нарізані гриби. Коли гриби підрум’яняться, вимкнути вогонь і додати рубану петрушку, сіль, перець та італійські трави. Все добре перемішати. Картопляне пюре змішати з грибами.
  • Тісто розділити на дві частини і дуже тонко розкотити. На нижній лист викласти чайною ложкою начинку, залишаючи достатньо місця навколо, щоб равіолі можна було зліпити. Зверху укласти другий лист тіста. Добре придавити місця, де немає начинки, а потім ножем вирізати равіолі і придавити краї виделкою.
  • Варити равіолі 5-7 хвилин до готовності. Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні