Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКоли і на скільки зростуть тарифи на воду:

Коли і на скільки зростуть тарифи на воду:

Этот материал также доступен на русском языке
Спочатку тарифи на водопостачання та водовідведення у Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спланували збільшити з 1 січня та з 1 липня – загалом на 10-30% залежно від регіону. Але підвищення з 1 січня не відбулося.

Знову заговорили про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Причому планують підняти вартість найближчим часом. Чого чекати споживачам?

Тарифи «доопрацювали», але не зменшили

Спочатку тарифи на водопостачання та водовідведення у Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спланували збільшити з 1 січня та з 1 липня – загалом на 10-30% залежно від регіону. Але підвищення з 1 січня не відбулося. За словами голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, виникли певні непорозуміння: депутати голосували за різні проекти. У результаті ухвалене рішення відрізнялося від того, яке проходило обговорення, через що виникли невідповідності у розмірах та структурі нових тарифів. Їх відправили на доопрацювання.

Нове слухання щодо нових тарифів планують провести на одному із березневих засідань і запровадити вже з 1 квітня. Це буде перший етап. Другий, як було сказано вище, намічено на 1 липня. Причини підвищення пояснюють зростанням цін на енергоносії, запчастини, реактиви і необхідністю підвищувати зарплату робітникам.

На сайті Нацкомісії інформацію про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення датовано 10 березня 2023 року. При цьому дано посилання, де можна ознайомитися з обґрунтуванням ухвалених тарифів. Цікаво, що обґрунтування з позначкою «уточнено» відповідає даним, які були оприлюднені у засобах масової інформації у грудні минулого року. Та й загалом документ, на перший погляд, про «доопрацювання» не говорить. Дату «з 1.01.2023» навіть не змінили на «1.04.2023».

Водночас, за повідомленням прес-служби НКРЕКП, проекти тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення «були ретельно перевірені і їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства».

Нагадаємо,ми писали, що буде з тарифами на комуналку найближчим часом: які послуги та коли можуть подорожчати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні