Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити пісні перші страви

Як правильно варити пісні перші страви

Этот материал также доступен на русском языке
Сім тижнів Великого посту - час суворої помірності в їжі. Звичайно, кожен сам вільний вирішувати, дотримуватися посту чи ні. Для тих же, хто дотримується, ми підготували поради щодо приготування перших страв, які допоможуть дещо урізноманітнити пісне меню, зробити його ситним та за потребою калорійним.

Пісні перші страви незамінні в раціоні вегетаріанців і веганів, що постять. Вони можуть бути холодними або гарячими і нічим не поступатися першим стравам із додаванням тваринних продуктів. Радують великою кількістю овочів, грибів, бобових, зелені.

Як правильно варити пісні супи?

  1. Пісні супи мають бути обов’язково густими, з великою кількістю інгредієнтів. Важливо використовувати спеції, вони зроблять смак багатшим.
  2.  Щоб пісні борщі або супи виходили густими, можна відварювати кілька цілих картоплин, виймати з бульйону, пюрувати, загущуючи страву.
  3. Якщо за рецептом використовується квасоля, її добре варити у два прийоми. Спершу варити квасолю хвилин тридцять, злити перший відвар. Це позбавить важких для травної системи речовин, що містяться у квасолі. Знову варити до повної готовності. Щоб квасоля швидше зварилася, її можна замочити на 10-12 годин.
  4.  Цибуля, морква, буряк зазвичай обсмажуються, гриби використовуються свіжими або попередньо відвареними, а солоні огірки припускаються на воді.
  5.  Після закладання овочів борщ має протомитися на повільному вогні, а потім настоятися протягом години.

Порада

При відварюванні риби воду слід солити більше, ніж при варінні м’яса або інших продуктів. Щоб варена риба була смачнішою, її слід солити в останній момент, наприкінці варіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні